Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
Pomyliło Ci się z programami tematycznymi.
ISO 3200 w Canonie 20D jest programowe, tzn. uzyskane sztucznie. Nie wiem jak aparat ją uzyskuje - niech mądrzejsi podpowiedzą. W każdym razie to coś takiego jak zoom cyfrowy w kompaktach - taki sam efekt możesz uzykać w każdym programie graficznym :]
Ja co prawda nie z tych "mądrzejszych" - ale generalnie potwierdzam wypowiedź kolegi djcargo. Matryca modeli do C40D włącznie generuje ISO3200 sztucznie, poprzez podbicie sygnału, przez co wiele czynników mających wpływ na obraz może być zaburzonych - np. balans bieli może zwariować, szum jest (jak dla mnie, a szumofobem nie jestem) nieakceptowalny i bardzo brzydki, o dynamice tonalnej nie ma co wspominać. Zdarzyło mi się strzelić kilka fotek na tym ISO - nawet z RAWów ciężko coś wyciągnąć, no może przy cz-b. i specyficznej tematyce zdjęcia się jeszcze przyda.

Po uprzednim uaktywnieniu funkcji w C-Fn.I, wybrać takie ISO możesz tylko w tzw. strefie kreatywnej (Av, Tv, M, A-DEP..), w programach tematycznych nie, przynajmniej tyle jest w instrukcji modelu 40D, bo tych drugich "nie miałem sposobności" używać Sądzę, że wcześniejszy model był pod tym względem podobny.

Zdzlip - gratuluję wyboru, życząc by sprawował się dzielnie -większy dylemat będzie z doborem szkiełka