Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Sprzęt do sportu i ogólnej reporterki.

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Czy ktoś w ogóle ma doświadczenia związane z Sigmą 70-200 f/2.8? Ciekawi mnie czy jakie ma wady.

Link do niej: http://www.euro.com.pl/obiektywy/akc...ro-canon.bhtml
    Generalnie fajny obiektyw, ale faktycznie na 200mm ciut mydlany w porównaniu do eLki jako że nie ma przelącznika minimalnej odległości ostrzenia to pomimo HSM ostrzy wolniej niz eLeczka. Ja swój uzywałem jakiś czas, później bawiła się nim moja żona a teraz uzywa go ukasus (z CB) który robi tym szkłem zdjęcia dla dwóch gazet i bardzo sobie je chwali. Ja przez pryzmat doświadczeń uważam że błędem było kupowanie tego szkla bo i tak przesiadlem się na eLki a na wartości szkła w kupnie/sprzedarzy strata była całkiem nie mała.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Po pierwsze to tematem wątku jest sport i ogólna reporterka gdzie wegług mnie 70-200 2.8 jest za ciężki, co do ISa to macgyver odpowiedział - masz 2 stopniowy IS i on działa jak panoramujesz.. poza tym do jakiego sportu.. ja robię nim na piłce nożnej i jakoś nie narzekam..
    panoramować to można bez IS-a bez większego problemu, a spróbuj wykorzystać IS na hali w trakcie meczu? Uzyj IS na koncercie? Dla mnie w takich zastosowaniach jak autor tematu napisał IS jest zupełnie zbędnym dodatkiem natomiast więcej światła wręcz przeciwnie, a uwierz mi że w kiepskim swietle róznica pomiędzy f4 a f2.8 robi naprawde wiele.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Jak dotąd używałem 70-200/4 L, ale właśnie z uwagi na panning (lub bardziej "po naszemu" ciągnięcie) zdecydowałem się przesiąść na wersję IS. Ponadto, przy f/2.8 ciężko utrzymać w zakresie GO cały samochód, chyba że foci się prostopadle z boku, więc przy kiepskim świetle IS też wydaje mi się korzystniejszym rozwiązaniem niż jasność powiększona o jedną działkę przysłony.
    Czy aby na pewno pomiędzy f2.8 a f4 jest jedna działka??
    Nie wiem w czym widzisz problem w panoramowaniu f2.8?? chyba jedynie w tym że na f2.8 przód lub tył może wyjść poza GO. Za to pomyśl ile ograniczeń możesz mieć ze względu na braki światła.

IMHO bezsensem jest kupowanie 70-200 f4 IS jak niewiele dopłacając można kupić 70-200 f2.8.
    Ostatnio edytowane przez andres ; 13-03-2008 o 10:31 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów