Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Sprzęt do sportu i ogólnej reporterki.

Widok wątkowy

Domyślnie

Jeżeli do sportu to ja bym brał na Twoim miejscu:
    40D
    Tamron 28-75 2.8Di (jest na tyle szeroki że spokojnie wyrabia się ze swoim wolnym ostrzeniem - sprawdzone wielokrotnie na hali przy koszykówce)
    Sigma 70-200 EX HSM 2.8 - w porównaniu do 70-300 to na 200mm jest ostra jak zyletka.
    Oczywiscie idealnym rozwiązaniem było by kupienie C70-200 2.8 L ale to już wyższa cena.
    Powyższego zestawu przez długi czas uzywałem podpiętego pod 30D i spisywał się bardzo dobrze.
    robiłem równiez z TCx2 podpiętym pod 70-200 zarówno sigmy jak i canona i moja opinia jest taka że szkoda wydawać na to kasy, bo po pierwsze TC robi Ci szkło dwa razy ciemniejsze (przy obiektywach z f4 daje to już f8 :/ ) po drugie jakośc zdjęć spada tak drastycznie ze IMHO nawet do publikacji w necie się nie nadają, a do druku to już na 100%

Natomiast ja bym Ci radził pooszczędzać i kupić C24-70 2.8 L i C70-200 2.8 L. Wiem że kasa duża, ale jako ze przeszedłem tą droge to mogę powiedzieć ze błedem było kupowanie tanszych szkieł bo na nich straciłem a i tak przesiadłem się na eLki (na dwóch szkłach strata jest praktycznie taka że mozna za to kupić całkiem niezłe nowe szkło)

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    TO co na fotkach z jakiegoś linku wyżej to jakaś porażka jest. Taki efekt można uzyskać czymkolwiek z przedziału 100-300 etc. Chyba, że takie fotki ci wystarczą...
    Muszę się zgodzić z powyzszym stwierdzeniem. Nie jest dobrze.
    Ostatnio edytowane przez andres ; 11-03-2008 o 10:06 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów