Pokaż wyniki od 1 do 10 z 130

Wątek: AF w 5d - prawda i mity

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    No to uwierzyłem. Po prostu przebywałem w jakimś innym środowisku
    Widzisz - odpowiedź jest prosta. Jest jestem bydle a Ty pełna kultura. Z tym, że je zajmowałem się fotografoweaniem a nie prie...em o śrubkach i cyferkach. Faktycznie przybywaliśmy w innym środowisku.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Aaaa, no i wszystko jasne! Moja opinia (tzn pier...lenie) na temat układu AF w 5d jest wynikiem tego, że nie umiem robić zdjęć. Że też wcześniej na to nie wpadłem! Ds-em umiem, a 5d nie umiem

Wielokrotnie wypowiadałem się krytycznie na temat układu AF w 5d na tym forum, i będę to pier...lenie kontynuował. IMO, trudno mówić o wadzie układu AF w 5d - to raczej świadoma decyzja Canona co włożył do aparatu za 2000$. I tego dotyczy moja negatywna opinia. Praca lampy w trybie fill flash w połączeniu z bocznymi punktami AF (nawet na niezbyt kontrastowym tle) i jasnymi szkłami (np 35/1.4 przy f 1.6) to dramat. Celność AF-u też pozostawia wiele do życzenia. Z centralnym punktem nie ma żadnych problemów, ale niecentralne kadry przy f 1.4 - 2.0 to męka. Przy AF i pomiarze światła z serii 1 ta męka zamienia się w bajkę.
    Co do reszty zastosowań to trudno mieć zastrzeżenia, ale Ci, którzy zawsze dopalają lampą i używaja jasnych stałek, powinni się zastanowić nad innym body.

Gratuluję umiejętności fotografowania 1-dynką. Teraz nauczy się tylko obsługiwać 5D i wszystko będzie ok.
    Ostatnio edytowane przez Slavko ; 09-03-2008 o 10:19 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów