Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 130

Wątek: AF w 5d - prawda i mity

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

wiecie co
    Kupcie sobie aparat za 27 tysięcy .... może on sprosta waszym wymaganiom

Jak czytam opinie na forum o tym modelu to mam wrażenie że sami profesjonaliści kupili sobie jakiś badziew pod tytułem 5D

Moge powiedzieć też ze przez cały czas fotografowałam amatorskim aparatem 350 który ma fuul niedoróbek i pod wieloma względami mógłby byc lepszy..a udało zrobić mi się nim naprawde sporo dobrych fotek.

pozdarwiam.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drJolo Zobacz posta
    Pewnie nie zszedłeś poniżej progu czułości AF, to czemu miałyby działać inaczej... A może 17-40 ma szybszy mechanizm AF niż 135... odpowiedzi może być wiele.
    Nie pisałem o różnicy między tymi obiektywami. Na każdym z osobna z wymienionych szkieł boczne punkty działają z tą samą prędkością co centralny i bardzo szybko.

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    Jak czytam opinie na forum o tym modelu to mam wrażenie że sami profesjonaliści kupili sobie jakiś badziew pod tytułem 5D
    emotka na zakończenie mówi o tym, że żartujesz. Dlaczego żartujesz?
    Nikt nie napisał, że badziew. Niektórzy napisali, że np. w N D70 AF działał w warunkach w których AF w 5D nie działa. Wynika to też z danych technicznych. Czyli dane papierowe potwierdzone praktyką. Masz inne doświadczenia?

Moge powiedzieć też ze przez cały czas fotografowałam amatorskim aparatem 350 który ma fuul niedoróbek i pod wieloma względami mógłby byc lepszy..a udało zrobić mi się nim naprawde sporo dobrych fotek.
    Nie rozmawiamy o tym. Mój brat robi zdjęcia lepsze Nokią, niż ja 5D.
    Ostatnio edytowane przez Wini ; 07-03-2008 o 11:41 Powód: Automerged Doublepost
    Wini

Bywalec

Domyślnie

350D to 2-3 klasy niżej. Jak czytasz o niedomaganiach 5D to wiedz, że dzieje się to i tak znacznie powyżej możliwości 350D.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

mam takie doświadczenia że większość tematów o 5D tyczy się jego wad...a jak nie dotyczy wad to w postach juz dyskysja rozwija sie na ten temat

Sama odbieram dziś 5D i naprawde moge powiedzieć że odkąd zaczęłam częściej czytac to forum zaczęłam mieć więcej obaw...

Może w końcu ktoś założy wątek zdjęć zrobionch aparatem 5D ?
    Ostatnio edytowane przez monii ; 07-03-2008 o 12:00

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mam takie doświadczenia że większość tematów o 5D tyczy się jego wad...a jak nie dotyczy wad to w postach juz dyskysja rozwija sie na ten temat
    No ale czego oczekujesz od forum? Sądzisz że ludzie tutaj będą się logować i pisać:
    "Dzisiaj zrobiłem dwie sesje ślubne 5D i 100% zdjęć było trafionych. AF działał bardzo szybko i od razu ustawiał ostrość. Pozdrawiam wszystkich." ;-) ?

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Może w końcu ktoś założy wątek zdjęć zrobionch aparatem 5D ?
    Jestem za, szczególnie za zmianą proporcji w ilości opinii złych i dobrych.
    Polacy tak już mają, ciągle zrzędzą, narzekają. Nie umiemy się cieszyć z drobnych rzeczy, i często też innym zazdrościmy - zdjęć, sprzętu itp. Przed zakupem wymyślamy, że coś tam pewnie będzie źle działało a to AF, pixele, matryca itd.
    Nie mamy szkła czy jakiegoś body a piszemy wspaniałe wywody na temat jego cech, informacji z sieci ... Napędzamy się nawzajem, tak jak w niektórych wątkach.
    Życzę wszystkim więcej dystansu i pozytywnego nastawienia
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hofi66 Zobacz posta
    Jestem za, szczególnie za zmianą proporcji w ilości opinii złych i dobrych.
    Polacy tak już mają, ciągle zrzędzą, narzekają. Nie umiemy się cieszyć z drobnych rzeczy, i często też innym zazdrościmy - zdjęć, sprzętu itp. Przed zakupem wymyślamy, że coś tam pewnie będzie źle działało a to AF, pixele, matryca itd.
    Nie mamy szkła czy jakiegoś body a piszemy wspaniałe wywody na temat jego cech, informacji z sieci ... Napędzamy się nawzajem, tak jak w niektórych wątkach.
    Życzę wszystkim więcej dystansu i pozytywnego nastawienia
    Cos w tym jest Co napisales z pewnoscia, lecz jak pisal MMM tutaj ludzie przytaczaja swoje "doznania", doswiadczenia praktyczne - moze czesciej zle - to tez (moze glownie) ma bardzo duzo wartosc poznawcza - nie "uczymy sie wowczas na swoich bledach, pomyłkach" ktore w tym obszarze moga byc dosc kosztowne.
    Gdzie poza formu znajdziesz bezposrednie zrodlo informacji od wielu "userow" jednoczesnie.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    to tez (moze glownie) ma bardzo duzo wartosc poznawcza - nie "uczymy sie wowczas na swoich bledach, pomyłkach" ktore w tym obszarze moga byc dosc kosztowne.
    Jak w każdej dziedzinie warto stosować sprawdzone od wieków metody - umiar i zdrowy rozsądek, to zawsze się opłaca nam wszystkim.
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No ale czego oczekujesz od forum? Sądzisz że ludzie tutaj będą się logować i pisać:
    "Dzisiaj zrobiłem dwie sesje ślubne 5D i 100% zdjęć było trafionych. AF działał bardzo szybko i od razu ustawiał ostrość. Pozdrawiam wszystkich." ;-) ?
    Odkąd robię ślubniaki 5d (wcześniej 20d) odsetek zdjęć nietrafionych wyraźnie zmalał (z ok 20% do 5%). Przeszło już przez moje ręce kilka piątek i z żadną nie miałem kłopotów z AF.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów