ja bym chciał 17-100/1.0 do portretów i krajobrazów do cropa. Żeby miał opcję kontroli winiety, żeby był przełącznik "zdjęcie w dzień" i "zdjęcie w nocy" gdzie na tym drugim usówałbym niebeiskie niebo i zostawiał gwiazdy.
żeby miał wbudowaną opcję tworzenia połówkowego szarego (ściemniał się w miejscu gdzie ma być niebo) żeby ekspozycja wychodziła.
żeby miał możliwość polaryzacji pionowej w obszarze nieba i poziomej w obszarze wody (sam by sobie dobierał)
i żeby zdjęcia modelek wychodziły od razu bez defektów na skórze :P
Ja chcę komplet jasnych stałek (24/35/50) ze stabilizacją... takie nawet 50/1,8 lub 1,4 is i żaden portret w zastanym niestraszny...![]()
tamron 17-50. skormnie.
Aby zrealizować promil pomysłów z tego wątku trzeba stworzyć teorię relatywizmu optycznego. Nobel gwarantowany i to ze wszystkich dziedzin łącznie z Pokojowym.
ja bym chciał takie jedno szkło, które w zakresie 15-50 f1,4-2,8
-nie winietuje
-nie abberuje
-nie ma blików
-mało waży
-nie rzuca się w oczy
| http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |
500/1.8 IS L
17-85/2.0 IS L
Więcej mi nie trzeba, resztę Canon już ma![]()
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
To ja bym chcial takie szkolo jak ma FBI na filmach, tj. stojac na dachu jakiegos biurowca zrobie zdjecie pocztowki u ziomka co stoi w budce telefonicznej, a na PC zobacze co z drugiej strony na znaczku bylo napisane![]()
Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSMdzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D