Miodzio. Na ostatnim tylko reka na pierwszym planie troche przeszkadza.
Dzięki. dęciaki niestety w linii, więc takie wyszło najlepiej z kilku podejść. do tego stałka. chyba w końcu tego zooma 70-200L kupię. na same koncerty.Zamieszczone przez djtermoz
gra i buczy bebop
więcej do oglądania w galerii tutaj
gra i buczy bebop
pierwsze... klasa!
dzięki. polecam zamek w Starej Lubowni, jeden z najlepiej zachowanych na Słowacji...Zamieszczone przez rysiaczek
gra i buczy bebop
No trochę przesadziłeś, mają sporo lepiej zachowanych ..Zamieszczone przez bebop
Nota bene polski zamek.
Czy trafiłes przypadkiem, czy wiesz kiedy sokolnicy robią pokazy?
Kubaman, obejrzałem kilka (naście), i uwierz mi - St. Lubownia robi wrażenie. obok jeszcze skansen dość fajny także JA polecam to miejsce. a że niedaleko granicy, spora część polskiej historii tutaj leży... samo miasto nędza i nuda, także polecam na krótki wypad przez Mniszek, chyba że ktoś robi sobie objazdówkę Pieniny - Słowacka (tak jak ja zrobilem).Zamieszczone przez Kubaman
Zamek Spiski (jakieś 80 km od St. Lubowni) jest największy w Europie (w sensie zachowanych obszarów całego zamku. ponad 4ha murów etc. no ale byla to stolica Spiszu. jak się obrobię to wrzucę trochę swoich pstryków z sierpnia, bo dopiero się wygrzebuje ze zdjęć.
w okresie letnim co 2h licząc od nieparzystej (11godzina), pokaz trwa godzinę. niestety nie trafiłem z pogodą. niebo mleko z jednej strony, z drugiej przebłyski i trochę kłębienia. i prawie zero słońca. a sokolnicy byli z Banskiej Bystrzycy jeżeli już w takie szczegóły wchodzimy. pozdrZamieszczone przez Kubaman
gra i buczy bebop
tak mówią Słowacy. Ja bym powiedział, że był to swojego czasu najwiekszy ogrodzony teren, bo sam zamek niezbyt wielki.Zamieszczone przez bebop
hmm. byłem kilka razy i nigdy o tym nie słyszałem. Szkoda, sprawdzę w przyszłym rokuw okresie letnim co 2h licząc od nieparzystej (11godzina), pokaz trwa godzinę.![]()