Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 114

Wątek: [bebop] grudniowa okładeczka

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    wiewiórkę lampą? nawet orzeszek nie zatuszuje tego nietaktu :-)(...)
    oj nieee. już wiem, że będziesz płoszyć wiewiórki flashem
    Dwa zdania, ktore zacytowales byly ze soba polaczone - pisalem wyraznie o portretach kobiet .

Losowy Viteziu
    Na koncu nicka mam z a nie ź , tak wiec poprosze o prawidlowa odmiane ("Vitezie" ).

masz też jak masz full słońce, robisz zdjęcie w alejce która jest w miarę równomiernie zacieniona, po czym zaczyna się mały wiatr, który rusza liśćmi drzew... i cień zaczyna Ci migotać.
    Ja bym w takim miejscu nie robil jesli chcialbym miec zdjecie wiewiorki w pelnym sloncu (jest tam duzo polanek) a nie w cieniu. Do Lazienek mam 5 minut piechota - moge sobie lazic i polowac na rudzielce w sloncu kiedy tylko mam czas a nie strzelac jak tylko sie gdziekolwiek pojawi i narzekac na losowy cien.

to wszystko kwestia szczęścia - gdzie spotkasz wiewiórkę i jakie złapiesz warunki. zobaczymy czy Ci dziewczyna da ganiać po parku i załać okazję z wiewiórką :-)
    Warunki mozna sobie wypracowac - wystarczy odpowiednie zalozenia zrobic, czyli na przyklad "lapie tylko te wiewiorki ktore sa na duzych, naslonecznionych plaszczyznach" a nie walic we wszystko co sie rusza. Fotografowanie zwierzat to nie reporterka (przynajmniej dla mnie).
    A dziewczyna dala mi dzis spokojnie biegac za rudzielcami ale... zadnej wiewiory nie znalezlismy mimo dwoch godzin spaceru... za pozno bylismy - spaly pewnie nazarte.

tak na marginesie - na ciemnych brud widać lepiej
    Ale latwiej sie spiera.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Dwa zdania, ktore zacytowales byly ze soba polaczone - pisalem wyraznie o portretach kobiet .
    ale naprawdę? no patrz, a ja myślałem, że o wiewiórkach rozmawiamy...

Na koncu nicka mam z a nie ź , tak wiec poprosze o prawidlowa odmiane ("Vitezie" ).
    skuza. będzie od tej pory w formie jednoprzypadkowej "Vitez", bo coś mi ta odmiana zaproponowania przez Ciebie pachnie nowomową.

Ja bym w takim miejscu nie robil jesli chcialbym miec zdjecie wiewiorki w pelnym sloncu (jest tam duzo polanek) a nie w cieniu. Do Lazienek mam 5 minut piechota - moge sobie lazic i polowac na rudzielce w sloncu kiedy tylko mam czas a nie strzelac jak tylko sie gdziekolwiek pojawi i narzekac na losowy cien.
    na polankach to biega Pan w mundurze i krzyczy, że na trawę wszedłeś. chyba, że to Twój wujek (i dlatego nie krzyczy). ja do Łazienek mam z Jelonek kawałeczek, stąd jak już jestem to focę. a że focić specjalnie nie potrafię, więc się*nie będę lansował na specjalistę od fotografii przyrodniczej. a narzekam głównie na szkło, wiadomo czemu, raczej nikt mnie nie będzie przekonywał, że to cud techniki optycznej.

Warunki mozna sobie wypracowac - wystarczy odpowiednie zalozenia zrobic, czyli na przyklad "lapie tylko te wiewiorki ktore sa na duzych, naslonecznionych plaszczyznach" a nie walic we wszystko co sie rusza. Fotografowanie zwierzat to nie reporterka (przynajmniej dla mnie).
    pojmuję sugestię, wobec powyższego czekam na dobry portret wiewiórki, Vitez (iu).

A dziewczyna dala mi dzis spokojnie biegac za rudzielcami ale... zadnej wiewiory nie znalezlismy mimo dwoch godzin spaceru... za pozno bylismy - spaly pewnie nazarte.
    nie wiem czego szukaliście zamiast wiewiórek i już nie pytam czy i co znaleźliście, bo sie to robi mało dyskretne... :grin: chyba,*że tak grzechotałeś wagonem sprzętu, że się biedaki pochowały. albo orzeszków nie miałeś, przyznaj się od razu. wiewiórki głupie nie są. wpisowe orzeszkowe musi być.

Ale latwiej sie spiera.
    tak? a jakiego proszku używasz? pozdrawiam
    gra i buczy bebop

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na polankach to biega Pan w mundurze i krzyczy, że na trawę wszedłeś.
    To masz jakiegos pecha bo nie dosc ze rzadko bywasz to jeszcze cie gonia . Ja w Łazienkach czesto dosc bywam i ani razu mnie z polanki nie pogonili (i nie jest to moj wujek ).

pojmuję sugestię, wobec powyższego czekam na dobry portret wiewiórki, Vitez (iu).
    W sobote do Wilanowa jade, moze tam beda...

nie wiem czego szukaliście zamiast wiewiórek i już nie pytam czy i co znaleźliście, bo sie to robi mało dyskretne
    Wiewiorek nie bylo i tyle... o 17tej, za pozno przyszlismy. Ale pozostale zdjecia pokaze niedlugo - Iza ma kilka ladnych portrecikow
    A orzeszki mialem.

tak? a jakiego proszku używasz? pozdrawiam
    To temat na inne forum

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

To masz jakiegos pecha bo nie dosc ze rzadko bywasz to jeszcze cie gonia .
    wiesz niby kartki na trawnikach nie ma żeby nie wchodzić...

Ja w Łazienkach czesto dosc bywam i ani razu mnie z polanki nie pogonili (i nie jest to moj wujek ).
    w takim razie jest podejrzenie, że tymi orzeszkami przekupujesz dozorcę, którego na marginesie, nie lubią wiewiórki. reszta już znana. wiewiórki ci się na złość chowają...

W sobote do Wilanowa jade, moze tam beda...
    może się nie schowają, może telefonów nie mają, więc te łazienkowe nie będą straszyć tych wilanowskich Vitez (iem) ;-)

Wiewiorek nie bylo i tyle... o 17tej, za pozno przyszlismy. Ale pozostale zdjecia pokaze niedlugo - Iza ma kilka ladnych portrecikow
    A orzeszki mialem.
    no to nie mam pytań... dziewczynę karmiłeś orzeszkami (pomijam, że to owoce dość ciężko strawne i w dużej ilości ZWYKLE boli brzuch) a nie wiewiórki? trzeba było na szkłach przyoszczędzić, a dziewczynę raz kiedyś do restauracji zaprosić na kolację, a nie orzeszkami w Łazienkach się opędzać
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie zoooooo

niestety rano (po 10-tej) a nawet nie tak rano. słońce jak nad możem do opalania a nie focenia, ale co tam. walczyli przede mną, walczę i ja. co prawda mydelniczką (już za chwileczkę, już za momencik), ale liczy się*przyjemność focenia.

jak by się*komuś chciało moje pstryczki obejrzeć to więcej wrzucam na stronkę, adresik w sigu, pozdrawiam
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie mazurski teścik pstrykania 135L - zwierzaki

udało mi się czmychnąć na tydzień na Mazury w okolice jez. Mokre (Zgon), poniżej kilka fotek ze świeżo nabytej 135L (aż się nie chce odkręcać i przekładać inny obiektyw).

fotki pstrykane w parku (od niedawna status prywatnego zoo) w Kadzidłowie (niedaleko Ukty i Ruciane-Nida) oraz w skansenie w Olsztynku. oba miejsca polecam do odwiedzenia, koniecznie z aparatem i zapasem czasu.

Kadzidłowo to trasa 1,5km, jakieś 2h jak się dobrze zagada przewodniczkę. fakt trochę mało czasu (sporo do przejścia, dużo zwierząt i nie daj Boże trafić na wycieczkę szkolną - trzeba przy zwierzakach odczekiwać z 5min. żeby się oswoiły po "szarańczy. jak się obrobię to napiszę kilka hintów co jak gdzie. zdjęć chmara, miłe focenie, pstryki oceńcie sami.

koziołek z Olsztynka:

młody jelonek:

tego malucha brajdak z gniazda wysiudał:

bociek na galowo:

biały 6-cio dniowy jelonek, tylko około 80ciu w Europie, w Polsce tylko 9sztuk (z tym malcem włącznie)

ryjek demolka przyznął na moment (straszny pieszczoch):

s'ów mądra głowa
    gra i buczy bebop

Coś już napisał Awatar piotr.23
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Twoje zdjęcia bardzo mi się podobają (jeszcze bardziej podobaja mi się Twoje uwagi co do zdjęć innych). Jedyne co mi przeszkadza, to że w tej galerii flasza nie widać całego zdjęcia i trzeba przesuwać myszką... No i jeszcze portrety kobiet -- ostre do bólu. Pozdrawiam serdecznie | Piotr

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    niesamowity ten albinos :wink:
    albinos focony przez siatkę, ale 135'tka ładnie mi akurat ją wyjęła. jelonek ma niebieskie oczy (chyba nawet bardziej intensywne niż na tym zdjęciu - muszę zobaczyć na innych ujęciach) i ponoć takie mu zostają. niestety dorosłe sztuki były baaaardzo daleko (teren zoo jest naprawdę spory) i akurat tam nie oprowadzali podczas moich dwóch wizyt.
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr.23
    Twoje zdjęcia bardzo mi się podobają (jeszcze bardziej podobaja mi się Twoje uwagi co do zdjęć innych).
    dzięki. mam nadzieję, że się*przydają (uwagi).

Jedyne co mi przeszkadza, to że w tej galerii flasza nie widać całego zdjęcia i trzeba przesuwać myszką...
    ta galeria flashowa ma tylko jedną zaletę - jest. reszta to już same wady. właśnie dłubię stronę... akurat się wstrzeliłem, że trochę czasu wolnego, więc może coś z tego jednak będzie.

No i jeszcze portrety kobiet -- ostre do bólu. Pozdrawiam serdecznie | Piotr
    a tutaj to akurat nie wiem czy to zaleta czy wada. pewnie jakiś softfocus by się przydał.
    gra i buczy bebop

Coś już napisał Awatar piotr.23
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

dzięki. mam nadzieję, że się*przydają (uwagi).

ta galeria flashowa ma tylko jedną zaletę - jest. reszta to już same wady. właśnie dłubię stronę... akurat się wstrzeliłem, że trochę czasu wolnego, więc może coś z tego jednak będzie.

a tutaj to akurat nie wiem czy to zaleta czy wada. pewnie jakiś softfocus by się przydał.
    - Twoje uwagi są moim zdaniem bardzo sensowne, taktowne i dużo dają zarówno "ocenianemu" jaki i pozostałym forumowiczom.
    - galeria -- bajer, ale nie do oglądania. Dość fajna jest galeria http://jalbum.net/?skin=ExhibitPlus ale to pewnie wiesz
    - z ostrością portretów kobiecych -- jejciu! Ich zmarszczki tną mi rogówkę na pół: są tak ostre.

Ps. Miałeś wrzucić kolorowe zdjęcia z Krakowa: czy coś przeoczyłem?
    Odezwę się za jakiś czas bo wyjeżdżam na długi plener...
    Pozdr | Piotr

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów