Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Wytarcie napisu Auto na pokrętle ISO

budak
    Guest

Domyślnie Wytarcie napisu Auto na pokrętle ISO

Witam Wszystkich!
    Od dwóch tygodni jestem właścicielem Canona G9, który kupiłem w sklepie "nie dla idiotów". Dziś (w 15 dobie od zakupu) z przerażeniem zauważyłem, że zniknęła połowa zielonego napisu Auto na pokrętle ISO. Po delikatnym przetarciu palce druga połowa rozmazała się jakby była napisana kredą. Z aparatem obchodzę się jak z jajkiem, jak to zawsze na początku, gdy dostaje się do ręki nowy sprzęt.
    Mam pytanie, czy jest to zjawisko normalne, czy jestem w posiadaniu jakiegoś bubla? Zamierzam oczywiście w dniu jutrzejszym reklamować ten aparat, ale czy nie okaże się, że po następnych tygodniach nie zaczną znikać kolejne napisy?
    Pozdrawiam
    budak

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Ja posiadam G5. Nawet niewiem kiedy, ale stracilem wszystkie napisy na pokretle wyboru programow. Poprostu sie starly. Zajelo to jednak znacznie wiecej czasu niz 2 tyg.
    Aparat jednak dziala tak samo jak wczesniej, wiec dla mnie to problemem nie jest.

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

U mnie w G9 nic się nie ściera, a jajkiem to sie żywię czasem

Chyba masz jakiś dziwny egzemplarz.
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Arek_G9
    Guest

Domyślnie

Mój po 2 miechach dość intensywnego cykania nie wykazuje żadnego zużycia. Nic się nie starło etc.
    Pozdrowiam

brzdyk
    Guest

Cool

juz w pierwszym miesiacu intensywnego pstrykania napis auto zniknal,
    jak zaczna inne sie scierac to moja cierpliwosc sie skonczy

budak
    Guest

Domyślnie

Aparat wymienili. Wpadłem z deszczu pod rynnę. W moim nowym G9 zauważyłem martwego pikselka w części centralnej, widocznego na powiększeniach na każdej fotce. Ten egzemplarz też wymienili. W moim trzecim g9 zauważyłem dwa śliczne paproszki wewnątrz obiektywu. Powiedzcie, czy przypadkiem nie przesadzam? Czy za dużo wymagam od aparatu, który do najtańszych nie należy? Czy chęć posiadania obiektywu złożonego w odpowiednich warunkach i odpowiednio uszczelnionego to coś nadzwyczajnego?
    Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy g9 pozbawionego usterek
    budak

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wymagasz za dużo. Widoczne hot piksele - ok, można wymienić. Paprochy - warto wymienić. Wymiana z powodu startego nadruku - no cóż, że się tak wyrażę, "nie dla idiotów"
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A widać te paproszki na zdjęciach ? Pewnie nie, więc sobie opuść jeśli aparat jest dobry. Pierwszy paproszek w pierwszym obiektywie zawsze denerwuje niemiłosiernie, a potem.... potem to już ma się w d... wszystkie paproszki we wszystkich posiadanych obiektywach :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

MacGyver, na pewno jeśli chodzi o lustrzanki. W G9 chyba nie wymieniasz obiektywów, więc cały czas denerwuje cię jeden i ten sam paproszek Tak więc to bardziej psychologiczna decyzja, chociaż jak coś działa to chyba lepiej nie wymieniać.

PS, w moim 400D starła się spora część gumy z uchwytu. Nic mi nie jest z tego powodu, przeciwnie, mogę teraz ściemniać, że taki dobry ze mnie fotograf że aż sprzęt nie wytrzymuje :P
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Czyli wyglada ze najlepszy byl pierwszy model. Czekam na rozwoj sytuacji, czy cos bedzie z czwartym :].

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów