Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Image Tank III - tjuning

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie Image Tank III - tjuning

Po przeprowadzeniu analizy sytuacji, potrzeb i możliwości oraz zakupu odpowiednich akcesoriów i zebraniu ochoty na zabawę w dniu dzisiejszym przystosowałem tanka do zasilania bateriami do aparatu, czyli aku BP 511

w tym celu potrzebny mi był
    1. kawałek cienkiego dwużyłowego przewodu (okazał się ciut za gruby jak na wewnętrzne zastosowanie
    2. mikroprzełącznik
    3. gniazdo i wtyk zasilający
    4. lutownica, cyna, kalafonia i inne przybory

ponieważ nie da się tutaj hotlinkować tak wielu zdjęć umieściłem je dla zainteresowanych tutaj http://users.skynet.be/tytus/tank2/index2.html

bateria nawet sama trzyma sie w osłonie, ale na wszelki wypadek dodam gumkę recepturkę..jestem bardzo z efektów pracy zadowolony, o to mi chodziło, teraz przez kilka dni z dala od źródła prądu mam jako takie zabezpieczenie....

P.S.

dla niewtajemniczonych, mikroprzełącznik odłącza aku tanka w momencie podłączania aku aparatu, tak na wszelki wypadek...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Adam Slodowy bylby z Ciebie dumny

no to mam przed soba cel do majsterkowania. pomysle sobie nad jakims sprytniejszym tego zrobieniem, coby konstrukcja byla bardziej zwarta i latwiej (pewniej) sie w plecaku nosila...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nono, widzę, że idziesz równo moim śladem... Tylko, że ja całkiem wywaliłem baterie wbudowaną, by się nie bawić w przełączniki... (chwilowo zestaw nie działa, bo wymieniałem tank i bandyci w sklepie nakleili plombę gwarancyjną! nie mogę nawet dysku wymienić... dbsoft-nie polecam)
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja sobie do swojego P-2000 tylko dokupie zapasowa baterie (albo dwie... zalezy od ceny oryginalu i czy sa zamienniki ew. w rozsadnej cenie) i rowniez wytrzymam pare dni bez gniazdka 8) .
    Zapomnialem o tej malutkiej zalecie w watku o tym databanku - bardzo latwo wymienialna bateria.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A mnie właściwie teraz satysfakcjonuje ładowarka samochodowa
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A mnie właściwie teraz satysfakcjonuje ładowarka samochodowa
    jak masz samochód pod reką ))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    Adam Slodowy bylby z Ciebie dumny

no to mam przed soba cel do majsterkowania. pomysle sobie nad jakims sprytniejszym tego zrobieniem, coby konstrukcja byla bardziej zwarta i latwiej (pewniej) sie w plecaku nosila...
    Dzieki!
    warto się wysilić, jak się ma w perspektywie kilka dni bez prądu...

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A ja sobie do swojego P-2000 tylko dokupie zapasowa baterie (albo dwie... zalezy od ceny oryginalu i czy sa zamienniki ew. w rozsadnej cenie) i rowniez wytrzymam pare dni bez gniazdka 8) .
    Zapomnialem o tej malutkiej zalecie w watku o tym databanku - bardzo latwo wymienialna bateria.
    my niestety nie mamy takiej możliwości, nasze tanki mają jakieś harcerskie ogniwa nie do dostania poza obozami pracy w środkowych Chinach

Uprawnienia umieszczania postów