Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Aparat do street photo

Coś już napisał Awatar gienioo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Zwróć uwagę na Voigtlander BessaR. Doskonały aparat i optyka za przystepną cenę. Jakieś dwa-trzy miesiące temu poszła na allegro za 1600 zł z obiektywem 35 mm. Niestety na giełdzie w Stodole jest praktycznie nieuchwytna jak to mi kiedyś tłumaczyli "brak popytu panie". No i .... oczywiście mało istotne ale jest piękna
    http://www.cameraquest.com/voigrf.htm

pzdr
    g

Domyślnie

http://www.pbase.com/streetphoto/image/35978497

Ale tak jeszcze nie trzymałem aparatu w pionie... spust pod kciukiem..nawet mi to przez myśl nie przeszło... czhyba odbiegłem od tematu :P

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

No piekny sprzet. Az mi sie lezka w oku zakrecila jak sobie przypomnialem czasy swietnosci smieny. IMHO dalmierz bedzie chyba najlepszy, na to malo kto sie pokusi bo nie ma LCD srebrnej obudowy i multum przyciskow wiec pewnie nic nie wart.

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Lewandowski
    http://www.pbase.com/streetphoto/image/35978497

Ale tak jeszcze nie trzymałem aparatu w pionie... spust pod kciukiem..nawet mi to przez myśl nie przeszło... czhyba odbiegłem od tematu :P
    Wiesz co, to chyba kobieca specjalność Moja żona tak robi co mnie zawsze wkurzało przy obracaniu fotek w kompie - zawsze po obrocie okazywało się, że są "abarotna".

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

ja mam na to 3 metody...
    1.Tele z ukrycia
    2.wpółpracownicy (forma ochrony )
    3.taka głupia nakładka na obiektyw zmieniająca kąt obrazu ( do zdjęc technicznych bo pogarsza jakość )
    .....nie pisze o formach zapytać , zbajerować itd
    bo nawet jak bedzie mały aparat to i tak to widac.....
    pozdrawiam
    loox@op.pl
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez froolk
    Wiesz co, to chyba kobieca specjalność Moja żona tak robi co mnie zawsze wkurzało przy obracaniu fotek w kompie - zawsze po obrocie okazywało się, że są "abarotna".
    No faktycznie.... już wiem czemu miałem zdjęcia z Egiptu w inną stronę...moja też tak ma.. zaraz znowu nam sie oberwie że nie na temat.

Dlatego wracam do wątku i podzielę się ze swoimi spostrzeżeniami. Robiłem wczoraj na stricie zdjęcia 70-200L nie polecam. Nagle staje się człowiek głównym obiektem zainteresowania, koneic spontaniczności, zaczyna robic się nawet niebezpiecznie. Też zastanawiałem się nad małym kompaktem i zaczynam żałować że jak kupiłem lustrzankę podarowałem bratu sonówkę

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

do street foto nadaje sie niezle S1/S2 przydatny jest obrotowy LCD, jakosc fotek przyzwoita, ja po zakupie 350D dalej bede uzywal S1 wlasnie do street foto, a jak stanieje S2 to pewnie przejde na S2, na forum testy sprzetu jest moj watek o S1 i tam dalem linka go galerii street foto i uwag jak robic takie zdjecia

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Czy ktoś ma może doświadczenia z dalmierzami Yashica? Z tego co przeleciałem zakończone na allegro, to trafiają się dość często.
    Nie uzywalem Yashici ale czytalem ze model Electro GSN byl jednym z najlepszych dalmierzy swego czasu. Szczegolnie wyroznia sie super ostry obiektyw 50/1.7. Problem w tym ze Yashici Electro mialy nietypowa migawke elektromagnetyczna do obslugi ktorej niezbedna jest bateria. Bez baterii da sie robic fotki ale aparat caly czas pracuje na najkrotszym czasie 1/500s. Poza tym Electro GSN nie jest malym aparatem (widzialem go w sklepie w L.A.)

Z dalmierzy ktore bez baterii tez sa w pelni funkcjonalne polecalbym: Canonet QL17, QL19, QL25, Minolty Hi-Matic, Olympus 35RC, i oczywiscie ruskie Zorki, Kiev, FED ktore maja te dodatkowa zalete ze dzieki grubosci uzytej blachy i swojej masie moga posluzyc jako narzedzie do obrony przed wytatuowanymi typkami w parku

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Zawsze mozna kupic 1ds'a i sprawdzic czy rzeczywiscie to o tym nosorozcu to prawda
    ...

kross12
    Guest

Domyślnie

Jest to mój pierwszy post wiec się przywitam
    Dzień dobry wszystkim.

A co do tematu to polecał bym dla bezpieczeństwa kupienie byle jakiego "pierdziela" na przykład takiego 1 lub takiego 2 . Jest to wydatek rzędu 100-200 zł a może uratować sprzęt za kilka tysięcy i pozwolić uniknąć niepotrzebnych urazów.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów