Strona 31 z 33 PierwszyPierwszy ... 212930313233 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 329

Wątek: Całkowicie początkujący

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Janusz jest.Czy podejmnie ten trud? Czy podoła ? Ba, kto wie.?

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ostatni login 20-08-2008 21:22

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    Dziękuję, tak też zrobiłem:smile:

Z tak trudnymi warunkami fotografowania się jeszcze nie spotkałem.

1. Nie wolno używać lampy błyskowej.
    ......

A zdjęcie "mówi", że jednak lampa była użyta. Wytłumaczy mi ktoś skąd wzięła się ta wartość 16 w exif?
    Ostatnio edytowane przez zonk ; 27-09-2008 o 15:29
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zonk Zobacz posta
    ..... Wytłumaczy mi ktoś skąd wzięła się ta wartość 16 w exif?
    Hmmmmmm.... f/16 - chyba aparcik był tak ustawiony. To się ustawia takim kółeczkiem zwykle palcem wskazującym. Kółeczko jest tuż obok spustu.

Tłumaczyć dalej?

EDIT: w trybie M to chyba tym kółeczkiem z tyłu

EDIT2: Flash DID NOT fire = flasha nie było
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 27-09-2008 o 16:07 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

16 oznacza ze lampa jezeli byla to tylko zewnetrzna na goracej stopce, radze poczytac specyfikacje EXIF'a
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez werek Zobacz posta
    16 oznacza ze lampa jezeli byla to tylko zewnetrzna na goracej stopce, radze poczytac specyfikacje EXIF'a
    Panowie przestańcie, lampa była, ale cały czas w torbie.
    Nie była używana słowo.

Wygnaliby mnie na cztery wiatry jakbym choć raz użył lampy, KATEGORYCZNY ZAKAZ.

PS. Jutro i pojutrze egzamin u Janusza, może za któreś zdjęcie dostanę słabą trójkę i wówczas zaprezentuję, może kilka na pożarcie.

Dziękuję w tym miejscu Januszowi za maksimum cierpliwości dla mojej osoby, świetny pedagog o niebiańskiej cierpliwości i niesamowitej wiedzy.
    Chylę czoła.
    Pozdrawiam.

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Korzystam z opery, i gdy kliknę na obrazek prawym myszy na zdjęciu/ właściwości obrazka.../ to pokazuje mi exif zdjęcia. Widocznie opera oszukuje, ponieważ wyraźnie pokazuje "lampa błyskowa:16" i stąd to zamieszanie
    P.S. Nie mam zamiaru nikogo urazić a na pewno nie Ciebie Waldek.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez zonk ; 27-09-2008 o 23:47
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Domyślnie

Nie! To chyba koniec świata!
    Ja, zdecydowany przeciwnik (żeby nie powoedzieć - wróg) "tasiemców", oglądający program TV nie tylko na innym OTV ale i na innej kondygnacji w domu (żeby przypadkiem nie słyszeć fonii). Nagle czytam jednym tchem Ten serial i śmieję się do ekranu, zapisuję przydatne linki, robię notatki, zapamiętuję i uczę się. A dlaczego tak się dzieje? Bo to (jak już parę razy ktoś zauważył) najlepsza telenowela... o przepraszam - najlepsza dyskusja na "Forum CB". W takich przypadkach zwykle jekiś socjolog lub psycholog zastanawia się nad przyczynami popularności i nie mam wątpliwości, że złożyło się na to wiele czynników. Po pierwsze - bardzo sympatyczny główny bohater (trochę szalony a już prawie całkiem jak trzyma aparat). Po drugie - bardzo zróżnicowani pozostali uczestnicy tej dyskusji ale prawie wszyscy bardzo sympatyczni i przynajmniej pozytywnie nastawieni do "Waldka 24". Po trzecie - (chyba) wielu z nas widzi pewne podobieństwa i utożsamia się (przynajmniej częściowo) z autorem tematu. Ja osobiście to w zasadzie prawie w zupęłności (no może poza tą pracowitością i posiadanym sprzętem bo wiek to w zasadzie nie jest aż tak zróżnicowany - jakieś 13 lat!) ;-).
    Ogromnie gorąco Ci Waldku kibicuję i życzę dalszych postępów w nauce oraz sukcesów w dziedzinie fotografii! Nie przejmuj się też zbytnio krytycznymi uwagami i przyj do przodu!

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zonk Zobacz posta
    Korzystam z opery, i gdy kliknę na obrazek prawym myszy na zdjęciu/ właściwości obrazka.../ to pokazuje mi exif zdjęcia. Widocznie opera oszukuje, ponieważ wyraźnie pokazuje "lampa błyskowa:16" i stąd to zamieszanie
    O jakim Wy zdjęciu gadacie????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    O jakim Wy zdjęciu gadacie????
    O zdjęciu (zdjęciach) z pokazów kaskaderów - str. 28.

Strona 31 z 33 PierwszyPierwszy ... 212930313233 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów