Pokaż wyniki od 151 do 160 z 329

Wątek: Całkowicie początkujący

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HN70 Zobacz posta
    a wrzuć gdzieś kilka sampli...
    Przepraszam, za dwa BYKI w poprzednim poście – ZMĘCZENIE.

Owszem dobry pomysł, zrobię zakładkę na swojej stronie i tam wrzucę sample.
    Tutaj to trochę są obawy – będzie rozpatrywana technika robienia zdjęć makro a nie szkła, zresztą słusznie.
    Może ma ktoś 180-tkę, toż takie piękne zdjęcia widziałem na tym forum robione w makro.
    Ręce aż się składają do oklasków.
    Wyższa szkoła jazdy.

PS. Forum to nauczyło mnie jednego szybko, przygotuj się na odparcie ataków po zamieszczeniu zdjęcia i bardzo dobrze – niech tyra.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MrDeadhead Zobacz posta
    Co prawda 180 nie mialem nigdy w rece, 100 posiadam. Ale z tego co mi sie wydaje roznia sie tylko odlegloscia ostrzenia, bo oba maja skale odwzorowania 1:1. Czyli ze 180 mozesz byc dalej od fotografowanego obiektu (mniejsze prawdopodobienstwo ze sploszysz jakiegos robala). I do 180 na pewno trzeba statyw bo nie bedziesz utrzymywal w rece tego zeby miec nieporuszone zdjecie z odpowiednia GO.
    Sprzedawca o dziwo skłania mnie w stronę 100-tki, twierdząc, że można to szkło świetnie też wykorzystać, jako portretówkę.

180 , ano kawał żelastwa, bardzo podobna to „pompki” - gabaretami 100-400mm którą mam.
    Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 02-04-2008 o 15:52 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów