Pokaż wyniki od 121 do 130 z 329

Wątek: Całkowicie początkujący

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    Mam czytnik ponoć najlepszy pod USB i cholera mnie bierze, jeśli muszę czekać ponad godzinę, aby skopiować zdjęcia na dysk.
    Waldku, jestem przekonany ze cos jest nie tak z "zestawem" czytnik-PC.
    Ja kopiuje cala karte 4GB w ok. +/- 10 min. - nie mierzylem jeszcze dokladnie, ale nie jest to godzina - wypije szybka kawe i po sprawie.
    Logiczne wytlumaczenie to takie iz masz ktorys z elementow transferu nie w wer. 2.0 (czytnik lub port w PC) - czasem tez kabel USB moze platac figle - szczegolnie jak jest za dlugi (mialem kiedys problem z drukarka USB i nie chciala wystartowac - okazalo sie iz winny byl kabel USB).
    Sprawdz w innym zestawie - czytnik-PC(wersje USB 2.0) i zobaczysz jak to wyglada.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez aleks Zobacz posta
    Tak, troszkę uwagę rzucę na marginesie.
    Przecież FireWire i USB 2.0 mają bardzo zbliżone szybkości transmisji. Więc po cholerę kombinować?
    Chyba, ze czegoś nie doczytałem, to przepraszam.
    Pozdrowienia
    Dodam jeszcze ze to zalezy od wersji FireWare.
    Np. Apple ma w wybranych notebookach wer, 1394b (Fireware 800) zamiast Fireware 400 i tam transfer jest duzo lepszy.
    Z moich doswiadczen wynika iz transfer po FireWare jest stabilniejszy i pewniejszy w czasie - testowalem zew. dyski po USB 2.0 i FireWare i po USB jest gorzej - lecz jesli chodzi o czytniki kart pamieci po USB to moze tutaj nie ma roznicy (mowa o FireWare 400 i USB 2.0).
    Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 26-03-2008 o 11:28 Powód: Automerged Doublepost
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uprawnienia umieszczania postów