Pokaż wyniki od 1 do 10 z 329

Wątek: Całkowicie początkujący

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nie wmawiaj mi na co patrzę - nie możesz tego wiedzieć lepiej ode mnie.
    Patrzę na całość zdjęcia i jest wg mnie poruszone.
    Zarówno nie udało ci się zamrozić obiektu jak i nie udało ci się zrobić nieporuszonego zdjęcia bez podpórki - więc nie ma co się chwalić że robione z ręki.
    A "wyzwanie" "pokażcie lepsze" to wybacz ale bardzo dziecinnie brzmi.
    W takich warunkach nie chodzi o to kto zrobi lepsze w ciemności, bez podpórki itp ale by uczyć się na własnych błędach i poprawić technikę wykonania.
    Jak poprawić - jasne szkło, IS, monopod - najlepiej trzy rzeczy na raz.
    Fotografia to nie wyścig szczurów "kto lepszy w jak najtrudniejszych warunkach" a indywidualne dążenie do doskonałości.
    Ja bym pewnie zrobił lepsze (hoho, co za chwalipięta ze mnie) ale nie zrobię bo:
    - sprzęt i doświadczenie to moje przewagi
    - szkoda mi czasu na zniżanie się do poziomu przepychanek 'kto lepszy' (tak, wiem, jestem zadufałym w sobie pyszałkiem nie zniżającym się do poziomu zwykłych śmiertelników , w dodatku z własnymi kiepskimi zdjęciami; ale mam nadzieję że jednak poważniej przyjmiesz krytykę )
    Przyjąłem do wiadomości każde słowo, które napisałeś.
    Znam Twoje zdjęcia od początku, jak zajrzałem po raz pierwszy na forum.

Ładne i to bardzo, ale nie moja tematyka.

Nie ma takiej siły abym fotografował ślub, przejrzałem Twoje – świetna robota, ale nie dla mnie temat.

Nie ma takiej siły abym fotografował leżące, stojące, spadające z wysoka, wiszące kobiety, jak kto chce akty.

Toż małżonka od miesiąca nie może się doprosić abym sfotografował naszego psa, ponoć chce fotkę wysłać komuś.

Akurat jak pisałem o pokazanie w trudnych warunkach zrobiony poprawny kadr w ogóle nie miałem Ciebie na myśli, jakoś mi się tak powiedzmy WYRWAŁO do ogółu.

Po prostu dzięki naprawdę ciężkiej pracy czuję się coraz pewniej (aby nie powiedzieć pewnie) w tym co robię i nieraz ponosi mnie.

Pierwsze wrzuciłem niepotrzebnie, ot tak od niechcenia, przyjmuję - po przejrzeniu RAW – PORUSZONE

PS. AHA, o sprzęcie jaki posiadamy w naszej stajni lepiej się nie ścigajmy – napiszę kiedyś czym dysponuję.
    Są dwie osoby na forum, które wiedzą.
    5D traktuję jako przyspawany do mnie element mojej całości, ot taki spacerniak.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Waldek, nie obrażaj się ale mam wrażenie że "pojechałeś" ciut za mocno z przechwalaniem się i wzywaniem "na pojedynek".
    Pozdrawiam
    marekk_ok
    Popatrz, jestem trzeźwym dojrzałym mężczyzną a dałem się ponieść - PRZEPRASZAM.;-)

Niezmiernie rzadko mi się to zdarza.
    Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 20-06-2008 o 20:12 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów