Pokaż wyniki od 1 do 10 z 329

Wątek: Całkowicie początkujący

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    .... niech ktokolwiek pokaże z forum złapany obiekt prawie po ciemku, w takich warunkach jak opisałem w poprzednim poście.
    .....
    ... Patrzę - kto da lepsze, czekam, ale zaznaczam w tak ciężkich warunkach, w dzień to PIKUŚ, każde zamrożę.
    Waldek, nie obrażaj się ale mam wrażenie że "pojechałeś" ciut za mocno z przechwalaniem się i wzywaniem "na pojedynek".
    Pozdrawiam
    marekk_ok
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Waldek, nie obrażaj się ale mam wrażenie że "pojechałeś" ciut za mocno z przechwalaniem się i wzywaniem "na pojedynek".
    Pozdrawiam
    marekk_ok
    Ech Chłopaki!
    Wszyscy, co do jednego macie rację! W tym Waldek oczywiście.
    Nie dalej jak parę tygodni temu Waldek szukał porady w sprawie aparatu i szkieł oraz pokazywał fatalne zdjęcia. Z chęci kupienia porządnej małpki - na przestrzeni paru postów - zdecydował się i kupił 5D oraz (matkojedyna!!!) co mu tam do niego było potrzebne. I od tej pory, prawie codziennie wstaje przed świtem, bierze to wszystko na grzbiet i idzie na zdjęcia. Te zdjęcia są w postępie geometrycznym coraz lepsze. On potrafił dwie godziny, z komórką w jednej ręce i aparatem w drugiej - konferować z fachowcem na temat naświetlania w samo południe! Takiego samozaparcia i pędu do nauki ja mu szczerze zazdroszczę. Ostatnio nawet zarobił okrągłą sumkę na zdjęciach. A jakże długo my wszyscy na to czekaliśmy!
    Najważniejsze w tym wszystkim jest jednak to, że on - dojrzały facet (niech Was nie zmyli "24" przy nicku) - że on się potrafi cieszyć tymi postępami jak chłopiec, który właśnie się nauczył paru chwytów i może już okładać silniejszych kumpli z podwórka.
    Ta radość dziecka jest najważniejszą rzeczą w rozwoju, w jakiejkolwiek dziedzinie i w jakimkolwiek wieku. Waldek ją ma. Ze wszystkimi konsekwencjami z tego płynącymi - a w to wchodzą także przechwałki, nadymanie się i wyzywanie na pojedynki
    Poza tym jednakże ma też cechę poważnego faceta, która ujawniła się tu:
    Popatrz, jestem trzeźwym dojrzałym mężczyzną a dałem się ponieść - PRZEPRASZAM.;-)
    Niezmiernie rzadko mi się to zdarza.
    Daj Boże każdemu!
    A Waldkowi - trochę pokory, bo prawie każdy z ostatnio tu piszących spuściłby Ci lanie jednym naciśnięciem migawki!
    Póki co...
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 20-06-2008 o 21:05

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    niech Was nie zmyli "24" przy nicku
    Ja myślę, że to z chęci bycia gotowym na zdjęcia 24 na dobę :-)
    Co zresztą udowadnia w tym wątku (rano, wieczór, we dnie, w nocy...)
    Waldek trzymam kciuki. Błędów nie robi tylko ten, co nic nie robi, a ten kto myśli, że wie wszystko - nic nie wie.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Ja myślę, że to z chęci bycia gotowym na zdjęcia 24 na dobę :-)
    Co zresztą udowadnia w tym wątku (rano, wieczór, we dnie, w nocy...)
    Waldek trzymam kciuki. Błędów nie robi tylko ten, co nic nie robi, a ten kto myśli, że wie wszystko - nic nie wie.
    Dobrze to ująłeś 24 godziny na dobę, właśnie wróciłem z nocnego fotografowania, mała przekąska i dzisiaj okolice Sielpi – urocza miejscowość wypoczynkowa z dużą ilością okolicznych ciekawych obiektów zabytkowych.

Z tą moją porządnością to trochę nie tak do końca prawda, kiedy Waldek ma aparat w ręku.

Pewne – nikogo w życiu nie skrzywdziłem, tego jestem pewien.

Stwierdziłem ostatnio, że dostaję małpiego rozumu, jak widzę nienaturalną sytuację.

Jadę bardzo wcześnie rano i słyszę syreny policyjnych radiowozów i karetek pogotowia.
    Przyśpieszam i mam, jestem pierwszy – makabryczny wypadek potrącenia (zabicia) kobiety przez opla.

Łapię aparat (idiota) i jak robot robię serię zdjęć umierającej kobiety na masce samochodu z głową w rozbitej szybie, uważając jak sobie przypominam, aby wyszły dobre, ostre kadry i zastanawiając się przez moment nad f=? – tak sobie teraz przypominam.

Dostaję od policji, która przyjechała solidny mandat za złe parkowanie i słusznie – pierwsza kara.

Druga kara była bardziej uciążliwa, kac moralny jak zobaczyłem fotki na ekranie komputera i myśl, co ja zrobiłem.
    Fotki do kosza – kac moralny nadal został.:-(
    Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Stwierdziłem ostatnio, że dostaję małpiego rozumu, jak widzę nienaturalną sytuację.
    Waldek! Sfotografować coś niezwykłego - dobra rzecz. Takie zdjęcie samo gada, niedostatki warsztatu będą Ci łatwiej wybaczone. Ale sfotografuj zwyczajność, spokój, codzienność - tak, żeby zachwycić - to jest zadanie!

Druga kara była bardziej uciążliwa, kac moralny jak zobaczyłem fotki na ekranie komputera i myśl, co ja zrobiłem.
    [/B]:-(
    Masz rzadki dar Człowieku - dar uczenia się od samego siebie..

Uprawnienia umieszczania postów