Pokaż wyniki od 1 do 10 z 329

Wątek: Całkowicie początkujący

Widok wątkowy

Domyślnie

Dziękuję Artur za linki, wybrałem najbardziej optymalne rozwiązanie.
    ---------------------------------------------------------------

Mam pytanie, rozmyślam od wczoraj nad rozwiązaniem i nie chciałbym popełnić tego samego błędu.

Mianowicie, fotografowałem całe popołudnie Rezerwat Geologiczny, zwany "Piekło" koło Niekłania.
    Oczywiście okazało się na miejscu, że nie to szkło aby dobrze przedstawić piękno tego miejsca, za duża armata, ale nauka jest.
    Zresztą nie wiedziałem, czego się tam spodziewać, nigdy tam nie byłem wcześniej, jedynie z opowiadań.

Mianowicie jutro zabieram ze sobą szkła 24-105, 50, 70-200 i rozmyślam, jak uchwycić piękno jaskiń, wgłębień (mają nieco światła) w niezmiernie kolorowych skałach z jednoczesnym pokazaniem poprzez szczeliny niezwykle uporządkowanego lasu widocznego poprzez szczeliny z jaskiń.
    Ponoć jeden z nielicznych w europie drzewostan.

Wiadomo, namierzę las to jaskinia mi wyjdzie czarna, AF na jaskinię to spalę las.
    Będzie bardzo wczesny ranek.

Pomyślałem, że może wykorzystać lampę błyskową.
    Mam 430EX.

Jak sobie z tym problemem radzicie, przypominam, że w grotach jest trochę światła, ale wiadomo, że nie tyle, co na zewnątrz.
    Coś czuję, że to karkołomne przedsięwzięcie, ale muszę to jakoś przejść, toż te skały są bajecznie kolorowe – piaskowiec w różnych kolorach i odcieniach i do tego porośnięty miejscami różnobarwnym mchem, sporo szczelin dużych z widokiem na puszczę.
    Człowiek spokojnie przez szczeliny (niektóre) przejdzie.

PS. Jak zwykle liczę na pomoc.:-D
    Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 16-05-2008 o 15:15
    Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów