Strona 18 z 33 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 329

Wątek: Całkowicie początkujący

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Ja też na koniec dołożę kilka słów proponuje blog z tymi zdjęciami z rannych wypadów była by rewelacja. Wybór aparatu i szkieł dobrze że masz tyle kasy i możesz sobie pozwolić na takie szaleństwo. Mój sprzęt do niedawna to canon 300 z dwoma obiektywami tamaron 75-300 mm f4-5,6 i tamaron28-80 f 3,5-5,6 kupując ten zestaw kilka lat temu byłem zachwycony niestety nie było mowy o poprawieniu tego co się zrobiło wywaleniu 300 fotek by pokazać ta jedną, ale sprzęt mnie zachwycał długie lata. Kiedyś szwagier zakupił sobie 350D z kitem więc fotki były przeciętne wykorzystywałem te dwa moje obiektywy, ale i one dużo zostawiały do życzenia, ale miałem możliwość trochę się podszkolenia bez straty kasy jak ja to mówię co może aparat.
    Dość długo zbierałem się z myślą zmiany mojej puszki na coś lepszego szykowałem się do 400D już bym ją kupił lecz sytuacja rodzinna trochę mi sie powaliła, i znalazły sie pieniądze które mogłem wsadzić w moje marzenie aparat cyfrowy i niestety po bardzo długich czytaniach na forach co kupić padło na 40D i obiektyw do macro padło na 100mm f2,8gdyż hoduje owady i potrzebowałem nim fotki robić, i na tyle miałem gotówki, ale stwierdziłem, ze brak mi obiektywu by nawet zrobić zdjęcja w domu że setka to ma swoje zastosowanie ale nic po za tym więc zrobiłem dług i zakupiłem 17-55 USM IS
    jestem zadowolony z zestawu robienie nim zdjęć to bajka w porównaniu z tym co miałem, wiem co jeszcze potrzebuję by cieszył mnie ten zestaw całkiem, ale na pewno nie będę kolekcjonerem bo mamy nimi robić zdjęcia a nie chwalić się w naszych podpisach co tam mamy. W ten sposób popadniemy w paranoje i całe życie zamiast robić zdjęcia będziemy zarabiać na następne body obiektyw. Wiem jedno w tym wariactwie wyborze trzeba znaleźć jakiś kompromis i nie patrzeć że coś może ciut jest lepsze i zmieniać nie kochajmy sprzętu kochajmy robienie zdjęć i radość jaką czerpiemy z tego.

Pozdrawiam wszystkich zapaleńców fotograficznych

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek69 Zobacz posta
    Ja też na koniec dołożę kilka słów proponuje blog z tymi zdjęciami z rannych wypadów była by rewelacja.
    Też się pod tym podpisuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Waldek, moze zaczniesz redagowac swojego bloga ? - masz duzy zapal i chyba troche czasu.
    Pozdrawiam
    Blogów to ja nawet nie dodaję do swojego katalogu.
    Myślę, że został podjęty dobry motyw w wątku, który przestrzega czytelnika – jak to zostało powiedziane powyżej i tak wszyscy wylądujemy z L w arsenale.

Czasu mam 24 godziny na dobę i co najważniejsze nie muszę się przejmować, co do garnka włożyć – dzięki pracoholizmowi, który towarzyszył mi całe życie. (Brzmi bezczelnie – przepraszam).:wink:
    Mógłbym leżeć i patrzeć w sufit, ale nie jest to w mojej naturze.

Samo powiedzenie, że chcę fotografować przyrodę to już wiem, że za mało, wiem też gdzie najlepiej się czuję, CO NIE OZNACZA, ŻE ZDJĘCIA WYKONUJĘ POPRAWNIE – na tę chwilę – wiem, że źle – nadal, ale staram się.

W poniższych okolicznościach się czuję najlepiej, miałem tego nie zamieszczać, pogoda fatalna, ale trudno, bo już za dwa dni tego nie będzie.

Nie było możliwości ustawienia statywu, podniesienia lusterka – pilot - i takie tam pierdoły.
    Nie było możliwości nawet się, o co oprzeć, aby zdjęcia nie poruszyć.

Zdjęcia poniższe traktuję może zbyt personalnie i mogą mnie się podobać, toż znałem w tej okolicy każdą ścieżkę w puszczy.

Poniżej zatytułowałbym – BĘDZIE TU ASFALT.

Taki stan zastałem bardzo wcześnie rano i tak jeszcze czekałem około godziny aby to co poniżej spaprać.

Po następnych 3 godzinach.

Tu mi zwrócono delikatnie uwagę, czy mi życie miłe – liczył się kadr.

I na koniec zajazd, który zdążyłem uchwycić od niepamiętnych czasów dobrze prosperujący, za płotem już buldożery, właśnie wróciłem – już demolka – widać jedno z ostatnich zdjęć zrobiłem.

Wiem, że wielu z Was po prostu przy takiej pogodzie i oświetleniu by zrezygnowało, bo fotka będzie zła, płaska do niczego.
    Pozdrawiam.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wszystko super ale mi tu brak prawej ta z 1 cm i góry jeszcze wiecej

pozdrawiam serdecznie
    i raz jeszcze wielki szacunek dla Ciebie

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krasuski Zobacz posta
    Wszystko super ale mi tu brak prawej ta z 1 cm i góry jeszcze wiecej...
    czytaj opisy :-)
    to z narażeniem życia było robione, więc mozna wybaczyć... ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    czytaj opisy :-)
    to z narażeniem życia było robione, więc mozna wybaczyć... ;-)
    Po pierwsze to czytam i staram sie ze zrozumieniem to robić po drugie to tym bardziej bym sie cofnął o krok albo dwa do tyłu

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Po pierwsze to czytam i staram sie ze zrozumieniem to robić po drugie to tym bardziej bym sie cofnął o krok albo dwa do tyłu
    Nie da się ukryć, masz rację.
    a wręcz gdyby tych dwóch kroków wcześniej nie robić do przodu, to nawet nie trzeba byłoby się cofać, dzięki czemu wszystkie elementy zmieściłyby się w kadrze, a i narażanie życia ;-) byłoby mniejsze.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Drodzy koledzy, tam trzeba było zapomnieć o jakichkolwiek krokach, wszystko w ruchu a obok stóp koleiny o głębokości do 1.5 metra wypełnione ilastą mazią.

Ponadto za mną „kładli” drzewa i oni denerwowali się na intruza.

Tak się zaplątałem w tych trzęsawiskach, że nie mogłem znaleźć drogi odwrotu – wokół głębokie koleiny.

To dzięki temu poniżej uczynnemu Panu na moje wymachiwanie rękoma, podjechał do mnie – opuścił schodki i zawiózł mnie na bezpieczny grunt, byłem w domu rozpoznawalny.:wink:

Uwaga – zdjęcie zamieszone bez zgody fotografowanego.
    Nigdy nie byłem w sądzie, więc...
    Pozdrawiam.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    Uwaga – zdjęcie zamieszone bez zgody fotografowanego.
    Nigdy nie byłem w sądzie, więc...

I mam nadzieję że tam nie trafisz za te zdjęcie.

Mam jeszcze jedną prośbę jak byś do zdjęć dopisywał czym robiłeś dane zdjęcie - chodzi mi o obiektywy.
    Pozdrawiam

Domyślnie

I mam nadzieję że tam nie trafisz za te zdjęcie.

Mam jeszcze jedną prośbę jak byś do zdjęć dopisywał czym robiłeś dane zdjęcie - chodzi mi o obiektywy.
    Pozdrawiam
    Wszystkie zdjęcia z ustawieniami body M albo Av – obiektyw EF 24-105 L IS USM.
    Reszta klamotów została w samochodzie.

Przepraszam, zapomniałem o podstawowej zasadzie.
    Pozdrawiam.

Strona 18 z 33 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów