Ja też na koniec dołożę kilka słów proponuje blog z tymi zdjęciami z rannych wypadów była by rewelacja. Wybór aparatu i szkieł dobrze że masz tyle kasy i możesz sobie pozwolić na takie szaleństwo. Mój sprzęt do niedawna to canon 300 z dwoma obiektywami tamaron 75-300 mm f4-5,6 i tamaron28-80 f 3,5-5,6 kupując ten zestaw kilka lat temu byłem zachwycony niestety nie było mowy o poprawieniu tego co się zrobiło wywaleniu 300 fotek by pokazać ta jedną, ale sprzęt mnie zachwycał długie lata. Kiedyś szwagier zakupił sobie 350D z kitem więc fotki były przeciętne wykorzystywałem te dwa moje obiektywy, ale i one dużo zostawiały do życzenia, ale miałem możliwość trochę się podszkolenia bez straty kasy jak ja to mówię co może aparat.
Dość długo zbierałem się z myślą zmiany mojej puszki na coś lepszego szykowałem się do 400D już bym ją kupił lecz sytuacja rodzinna trochę mi sie powaliła, i znalazły sie pieniądze które mogłem wsadzić w moje marzenie aparat cyfrowy i niestety po bardzo długich czytaniach na forach co kupić padło na 40D i obiektyw do macro padło na 100mm f2,8gdyż hoduje owady i potrzebowałem nim fotki robić, i na tyle miałem gotówki, ale stwierdziłem, ze brak mi obiektywu by nawet zrobić zdjęcja w domu że setka to ma swoje zastosowanie ale nic po za tym więc zrobiłem dług i zakupiłem 17-55 USM IS
jestem zadowolony z zestawu robienie nim zdjęć to bajka w porównaniu z tym co miałem, wiem co jeszcze potrzebuję by cieszył mnie ten zestaw całkiem, ale na pewno nie będę kolekcjonerem bo mamy nimi robić zdjęcia a nie chwalić się w naszych podpisach co tam mamy. W ten sposób popadniemy w paranoje i całe życie zamiast robić zdjęcia będziemy zarabiać na następne body obiektyw. Wiem jedno w tym wariactwie wyborze trzeba znaleźć jakiś kompromis i nie patrzeć że coś może ciut jest lepsze i zmieniać nie kochajmy sprzętu kochajmy robienie zdjęć i radość jaką czerpiemy z tego.
Pozdrawiam wszystkich zapaleńców fotograficznych