Pokaż wyniki od 161 do 170 z 329

Wątek: Całkowicie początkujący

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nigdzie nie pisałem o wersji II. Pomiędzy I i II oczywiście jest różnica ale... gdzieś musi decydować ekonomia. Nie chce tu rozpętywać burzy 16-35/2.8 I vs 16-35/2.8 II.

16-35/2.8L I albo econo 17-40/4 L. Jeśli już chcesz kupować stałkę to wg. mnie 35L - o wiele ważniejsza ogniskowa od 180. Zresztą 70-200 i 100-400 pokrywają Ci te 180mm.

Jeśli chcesz się bawić w makro to pierścienie pośrednie - Soligor lub Kenko z przeniesieniem AF - byłyby i tak pierwsze na liście priorytetów.

EDIT: MP-65E Macro ze skalą odwzorowania 5:1 niestety tez swoje kosztuje a to obiektyw tylko do makro. Tak zupełnie tylko
    Dziękuję Januszku, już dzwoniłem do domu właściciela salonu Canon i komplet pierścieni będzie przygotowany czekał.
    Od tego zacznę, a dalej zobaczymy.
    Nie ma, co się rwać, te obiektywy makro, co mam, oddaję, nie będą mnie stresować, że cudze leży u mnie w domu – naprawdę stresuje.
    Przemyciłeś w postach rozsądek.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Przeczytałem wszystko i...

10 lat później:
    Waldek24:
    Do pełnej kolekcji szkieł Canona brakuje mi tylko 28-90/4-5.6. Janusz, myślisz że muszę go mieć?
    Janusz Body:
    Nie jest to szkło, które musisz mieć - zwłaszcza na początku, to stary i okropny słoik, ale kolekcja zobowiązuje.

Wybaczcie, ale nie mogłem się powstrzymać :-)
    Mała uszczypliwość, ale niech tam.:-P

Wątek ma NIECAŁY miesiąc i już za kilka dni problem sprzętu i jego doboru będzie całkowicie nieistotny.
    Zważ, że zaczynałem od zera, wchodząc do salonu nawet nie mogłem się zdecydować na markę aparatu, takie wszystkie jednakowe.
    Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 02-04-2008 o 21:20 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów