Strona 8 z 33 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 329

Wątek: Całkowicie początkujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    No z Grzeskiem można gadać i gadać - ale w sumie to ważne że gość wie co sprzedaje i ma o tym pojęcie a ie jak w MM czy innych sklepach dla..
    Co do dwóch dni to obawiam się że to bardzo optymistyczna wersja
    Miałem na myśli gałkologię podstawową w podstawowym zakresie pracy aparatu, aby nacisnąć PSTRYK.:razz:

Tak - daleko mi do USTAWIEŃ OSOBISTYCH, jakie tu widzę.

Prawda, Pan Grzegorz jest bardzo kompetentny i nie żałuje czasu na wszelkie dociekliwości klienta.
    Zaraz niektórzy pomyślą, że na tym zarabia, nie tak do końca, On po prostu całkowicie przystosowuje się do wymagań.
    Aparat za 100zł – proszę bardzo, bez przekonywania, że wziąć droższy.

Nawet komplet toreb i futerałów mi dobrał, ustawiając tak przegrody, aby filtr i osłony na obiektywy były ułożone jak należy.

Wpadłem w szał zakupuw i nawwet, między innymi jak brać to wszystko, chciałem NAWET kupić dystanse do obiektywów, do zdjęć makro, raptem nieco ponad 500zł komplet, Pan Grzegorz stwierdził, że niech najpierw się nauczę (oczywiście w sposób zakamuflowany) pracować tym, co mam, kupić zawsze można.

Co do 5D – mogłem wziąć, długo oglądałem - body, ani to ergonomiczne, ani ładne – taki klocek, że parametry lepsze, toż do diaska niech ja wykorzystam w jakimś procencie możliwości aparatów które już mam.
    Na pewno nie będę się doszukiwał jak wyjdą złe fotki czy to z 50E czy cyfry, błędów sprzętowych, bo myślę, że byłby to największy mój błąd.

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    a mnie się właśnie podoba surowość tego korpusu.
    Nie ma żadnych głupich trybów obrazkowych, nie ma wyskakującej kukułki, całość psuje chyba tylko zielony kwadracik... :-)

Jest kilka korpusów z bagnetem EF, które uważam za "wyrozniajace sie":
    Przepraszam, że nie cytuje całości, bardzo pouczająca dla mnie post.
    Z gustami się nie dyskutuję, więc szanuję kolego pogląd.:-D

Pozdrawia Waldek
    ----------------------
    http://rafa.koralowa.pl
    http://katalog-www.eu
    Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 10-03-2008 o 22:43 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Co do 5D – mogłem wziąć, długo oglądałem - body, ani to ergonomiczne, ani ładne – taki klocek, że parametry lepsze,

no bracie to pojechałeś nieergonomiczne body???????????? toż to się samo w łapce układa - nawet mojej małej
    taki klocek????????????????????
    no dobra nie to ładane co ładne ale to co się komu podaba - szanuję twoje zdanie zgoła odmienne od mojego :grin:
    pozdrówka
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    Ależ ta cegła WAŻY, Boże ty mój, dobrze, że jestem silny w rękach.
    Hę?
    A kup no 100-400 4.5-5.6 IS L to pogadamy ... albo po co się ograniczać - od razu 600 4 IS L

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

chciałem NAWET kupić dystanse do obiektywów, do zdjęć makro, raptem nieco ponad 500zł komplet,
    myślę, ze przydatna będzie informacja, iz te "dystanse" nazywaja się pierścienie pośrednie.
    (to tak na przyszłość, gdy będziesz gdzieś o nie pytał - zostaniesz lepiej zrozumianym, gdy nazwiesz rzecz po imieniu :-))
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

myślę, ze przydatna będzie informacja, iz te "dystanse" nazywaja się pierścienie pośrednie.
    (to tak na przyszłość, gdy będziesz gdzieś o nie pytał - zostaniesz lepiej zrozumianym, gdy nazwiesz rzecz po imieniu :-))
    Dziękuję za zwrócenie uwagi,:-) nazewnictwo samo wlezie w głowę.
    Chociaż staram się być bardzo, jak umiem precyzyjny.

Vitez miałem obiektywy prawie wszystkie w ręku i te które Kolega wymienia.

Może niektóre już mam i krępuję się o tym napisać :wink: - przyjdzie czas to napiszę.

Współczuję tak zwanym wolnym Strzelnom siedzącym np. na drzewie i czekający godzinami na to jedno upragnione ujęcie.

Tymczasem murują u mnie oczywiście murarze kojec dla mojego nieznośnego Owczarka Kaukaskiego (Ataman Krasnochołmski) – nic nie robię tylko zabrałem 50E i 40D i trenuję w różnych opcjach.

Patrzą na mnie i nie wytrzymał jeden i zapytał, toż zrobił pan zdjęcie, po co tyle.

Odpowiedziałem – spokojnie ja robię na „sucho” uczę się obsługi – kłamałem.

Staram się w każde ujęcie włożyć całe serce, aby później wieczorem przeglądając na spokojnie zobaczyć, co dokładnie knocę.

Zapytacie, skąd to wiem, że zdjęcie do bani.
    Odpowiedź – wiele godzin po cichu podglądałem fotki forumowiczów, wielokrotnie zamieszczone w stopce.

Gonię dalej focić, zajrzałem do kompa przypadkowo, bo instalowałem programy do obsługi 40D.

PS. Nad ranem obgoniłem obowiązki Informatyczne, aby cały dzień mieć na to powolne uzależnienie.
    UWAGA – ci, co mnie bliżej znają to wiedzą, że kto, jak kto ale Waldek to nie ma słomianego zapału zawsze byłem całe życie konsekwentny do bólu.

Pozdrawia Waldek
    ----------------------
    Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 11-03-2008 o 11:24

Domyślnie

LUDZIE - Kochani forumowicze, odszczekuję to, co powyżej napisałem.
    Canon D40 miałem raptem dwa dni, dzisiaj dzięki Grzesiowi i jego uprzejmości zamieniłem, oczywiście za dopłatą na body Canon 5D.

Pomóżcie, za kilka dni będę miał instrukcję obsługi dla D5, ale Wiecie jak to jest, szperam w sieci szukając instrukcji po polsku i ZERO.
    POMÓŻCIE - MOŻE JAKIŚ LINK.

Pozdrawia Waldek
    ----------------------

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Pomóżcie, za kilka dni będę miał instrukcję obsługi dla 5D, ale Wiecie jak to jest, szperam w sieci szukając instrukcji po polsku i ZERO.
    POMÓŻCIE - MOŻE JAKIŚ LINK.
    poszło mailem.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

poszło mailem.
    Dziękuję serdecznie, na Ciebie można zawsze liczyć.
    Pojadę do sklepu i kupię ten cholerny czytnik kart pod USB bo system WIN poknocił i za nic nie przyjmuje sterowników 5D, pomimo deinstalacji 40D.
    Musiałbym w Regedit pogrzebać ale nie mam na to siły.

PS. Odpisałem na Twój post w dziale "Moje Fotografie":-)
    W podanych linkach to ja, jest tego w prasie - za tydzień by nie przeczytał, ale do diabła z dziennikarzami.

Pozdrawia Waldek
    ----------------------

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

[QUOTE=Waldek24;441709]Dziękuję serdecznie, na Ciebie można zawsze liczyć.
    Pojadę do sklepu i kupię ten cholerny czytnik kart pod USB bo system WIN poknocił i za nic nie przyjmuje sterowników 5D, pomimo deinstalacji 40D.
    Musiałbym w Regedit pogrzebać ale nie mam na to siły.[Quote]

W instrukcji ostrzegają o ile pamietam żeby nie podłaczać aparatu do compa przed wgraniem softu Canona. Prawdopodobnie w takim przypadku win go sobie instaluje i potem psoci.Nie jestem informatykiem więc nie bede próbował Cie dokształcac w Twojej branzy . Ja przy przejściu z
    20d na 5d nie mogłem wgrac softu 5d.Udało mi sie tego dokonac z kopii płytki sporzadzonej na innym compie.Oryginalna płyta do dziś sie nie wgrywa. Podziwiam akwarium Z fotkamii tak jak koledzy radzą,popracuj nad nimi i nie licz na b.szybki efekt.To jak wszystko wymaga czasu.Sama mysl o tym jakie masz tematy w akwarium Efekt moze byc niewiarygodny.Sfotografowac dno m.czerwonego we własnym mieszkaniu A te grzebanie w rejestrach to chyba lepiej zrobic teraz, bo mozesz wywalac wszystko ze słowem canon.Jak sobie niedługo nawkładasz na dysk duzo innych rzeczy z tym słodkim słówkiem,to dopiero bedzie ubaw.Pozdrawiam :-)

Domyślnie

janmar;-) – dałem sobie spokój z tą instalacją aparatu - czytnik pod port IEEE 1395 – szybki i po sprawie.
    Zainstalowałem jedynie Digital Photo Professional.

Mam taki problem, ciągle w fazie początkowej są problemy.

1. D5 ma w menu opcję Quality – opcja jakości zapisywanego obrazu L, jaki jest sens obniżać jakość do nawet +S, oszczędność miejsca na karcie , bez sensu jeśli to się odbija na jakości, toż biorę kilka kart i zmieniam mając pewność, że zapis będzie najlepszy na jaki pozwala sprzęt.
    Może jest tutaj jakiś inny ukryty sens, aby zjechać z jakością o którym nie mogę nigdzie doczytać

2. Oglądałem statywy w salonie Canon, mam nawet jeden w domu na próbę, ceny od 400 do 800zł, ale pomijając koszty (nie tak do końca) który statyw polecalibyście przyszłościowy do fotografowania przyrody, nie koniecznie Canona, jeśli zamierzam się posługiwać mocnym teleobiektywem lub też makro, może są komplety

PS. Tak off topic przedwczoraj byłem w plenerze – puszcza, przecinki, łąki bite 8 godzin, pogoda wydawała mi się znośna do fotografowania, ale nie na spacery, dzisiaj płacę – aspiryna i po raz n-ty czytanie instrukcji 5D i nauka fotografowania już niestety w domu z użyciem lampy błyskowej.

Pozdrawia Waldek
    ----------------------
    Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 16-03-2008 o 14:46 Powód: Automerged Doublepost

Strona 8 z 33 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów