Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Tuleja do Canon Pro1

Mieszany widok

mowglie
    Guest

Cool Tuleja do Canon Pro1

Witam, czy ktoś z Was używał z Canon'em Pro1 takiego wynalazku:

http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=897

Tuleja składa się z dwóch części i moja wobraźnia zapala mi czerwona lampkę. Jak wygląda w tym przypadku zoomowanie - czy skręcam i mam długą tuleje, a aparat dział w pełnym zakresie zoomu, czy mam dwa wyjścia - pierwsza część daje zakres od 28 mm do x, a po dokręceniu drugiej mam x do 200 mm - jak na mój gust byłoby to wyjście dość niewygodne.

czekam na opinie użytkowników

Pozdrawiam
    Mowglie

Domyślnie

Też sobie coś takiego oglądałem i mnie to ciekawiło i chętnie posłucham jak ktoś już to urzywał ...

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niestety, trzeba nakręcić obie, aby zoomować. Szczerze mówiąc, nie wiem, skąd i po co takie rozwiązanie, że rozłożyli na dwie, ale przy S1 była jednoczęściowa i też, wydaje mi się, podobnych (sporych) rozmiarów, co te dwie złączone razem.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Niestety, trzeba nakręcić obie, aby zoomować. Szczerze mówiąc, nie wiem, skąd i po co takie rozwiązanie, że rozłożyli na dwie, ale przy S1 była jednoczęściowa i też, wydaje mi się, podobnych (sporych) rozmiarów, co te dwie złączone razem.
    A tam przypadkiem niejest napisane ze jedna do tele a druga do szerokiego ??

Darek_PRO1
    Guest

Domyślnie

Witam
    Kupiłem to coś jakiś czas temu z myślą ochrony obiektywu przed morskim piaskiem i trochę się zawiodłem, fakt, że masz pełną ochronę obiektywu przed jak wcześniej wspomniałem piaskiem, ale nie uzyskasz maksymalnej ogniskowej z PRO1 bo ogranicza filtr zamontowany na końcu tulei ochronnej i nawet przez przypadek możesz uszkodzić sobie napęd obiektywu, także trzeba uważać, a druga moja uwaga to winetowanie przy małym zumie, fotki wychodzą jakbyś włożył aparat do "głębokiego wiadra" na których jest wyraźna otoczka.
    Twoja decyzja.
    Pozdrawiam
    Darek

mowglie
    Guest

Domyślnie

OK, wszystko pięknie i ładnie a jak z zakresem 28mm czy 35 mm - czy jak mam nakręcone obie części to nie tracę części kadru? I jednocześnie światła?

Pozdrawiam
    Mowglie

Uprawnienia umieszczania postów