Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Do uzytkownikow eLek

Coś już napisał Awatar zxzx
    Miasto
    Aberdeen

Domyślnie Do uzytkownikow eLek

Witam mam pytanko jest mozliwosc zakupu dodatkowej gwajancji na obiektyw 70-200mm L za ok 50 funtow , zastanawiam sie czy warto w to topic kase mysle ze tej klasy szkla powinny chodzic przez wiele lat . Mam jeszcze jedno pytanko czy do 70-200 L i body 400d lepiej uzywac klamry na obiektyw do mocowania na statywie czy raczej sprzet jest bezpieczny , strasza wylamaniem -wiec pytam tamron byl lzejzy wiec sie nie obawialem . Dzieki za zainteresowanie . Pozdrawiam .
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
    www.wesolowski-photography.co.uk

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zxzx Zobacz posta
    Mam jeszcze jedno pytanko czy do 70-200 L i body 400d lepiej uzywac klamry na obiektyw do mocowania na statywie czy raczej sprzet jest bezpieczny
    Są cztery obiektywy o tym zakresie ogniskowych różniące się wymiarami i masą (od 705g do 1590g). Dla najlżejszego, czyli 70-200 f/4, raczej ten pierścień nie jest potrzebny, w przypadku 70-200 f/2.8 IS L nie ryzykowałbym podpinania wspomnianego zestawu do statywu gwintem w body...
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

posiadam 70-200 mm f/4 , wiec moge spokojnie bez klamry ? A co sadzicie o gwarancji ?
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zxzx Zobacz posta
    posiadam 70-200 mm f/4 , wiec moge spokojnie bez klamry ? A co sadzicie o gwarancji ?
    Spokojnie da rade, bez obaw.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie warto, eLki się nie psują, chyba że "fabrycznie'" jest coś z nimi nie tak. Wybierz starannie egzemplarz, który kupisz a będziesz mieć spokój na wiele lat.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Spokojnie da rade, bez obaw.
    przy kadrach poziomych generalnie spoko, przy pionowych musisz bardzo mocno dokręcać śrubę, bo moment obrotowy ciąży ku ziemi dość znacznie i przekręca sprzęt
    zrobiłem pierścień u specjalistów obróbki skrawaniem, solidny, tani i działa - polecam
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Uważam, że szkoda kasy na dodatkową gwarancję obojętnie czy to elka czy nie. Jeżeli mam wątpliwości co do bezawaryjności jakiegoś sprzętu (np. wiele negatywnych opinii) to po prostu tego nie kupuję.

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

ja kupilem z 7letnia gwarancja bo innej nie bylo

Zablokowany

Domyślnie

Gwarancja jak pisali poprzednicy zbędna, nie słyszałem o awarii którejśz 70-200 (poza upadkami...). Podobnie rzecz ma się z klamrą. W wersjach f4 z racji gabarytów to jednak zbędny i wyjątkowo kosztowny gadżet. To lekkie, niewielkie szkiełka.

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Ok , dzieki za odpowiedzi zaraz zobacze co to szklo narobilo dzis za fotki Tak myslalem ze powinno wytrzymac bez klamry ale wolalem zapytac uzytkownikow , dzis je pierwszy raz mialem w terenie pomimo silnego wiatru (jak zawsze ) nic sie nie wylamalo -mam super puszke Pozdrawiam .

Uprawnienia umieszczania postów