Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 41 z 41

Wątek: dSLR i sprawność AF (na przykładzie 40D)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rod Zobacz posta
    Witam, bo to mój pierwszy post.

qwerty1237:

"I to nie tylko ze wzgledu na cisnienie strumienia powietrza ktore moze zdmuchnac Ci lustro permanentnie ale ze wzgledu na czasteczki oleju ktore sa w sprezonym powietrzu. Chocby nie wiadomo jak filtrowane na wylocie to i tak do konca wszystkiego sie nie usunie."

prawda, ale są kompresory bezolejowe, takich używamy w stomatologii, czyli idealna do czyszczenie to jest każda dmuchawka u stomatologa, zero osadzania się czegokolwiek, zero oleju i innych paprochów i do tego dokładnie można dawkować siłę wydmuchu. Oczywiście pomysł zwariowany, ale jeżeli ktoś ma dostęp to czemu nie? )

Mój 40d powoli prosi się o przeczyszczenie i zastanawiałem się jak to zrobić, a że jestem stomatologiem to spróbuje. Napiszę co z tego wyszło.

Pozdrawiam

hmm, no więc...tak się składa, że ja też dentysta...no i mogę potwierdzić skuteczność-dzisiaj przetestowałem.

Najpierw na lusterko (też jest w gabinecie) czy aby jakiś syf, wilgoć, olej nie wylata, ale nic zupełnie czysty strumień (oczywiście stała kontrola akcji w świetle lampy zabiegowej+regulacja siły dmuchu.)
    ...potem szkiełka, no i moją poczciwą dwudziestkę
    ...syf głównie mnie denerwujący-widzialny w wizjerze-zniknoł w oka mgnieniu...przykładam oko i ...

... ŚWIATŁOŚĆ WIDZĘ, ŚWIATŁOŚĆ ...

w razie co zapraszam do siebie... dmuchanko gratis po ząbkach...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ..ooo kurde...zobaczyłem ile mam lat...
    ...deeeeepresja gotowa...
    Ostatnio edytowane przez amotax ; 11-03-2008 o 22:16 Powód: Automerged Doublepost
    50D; 70-200 4L; 17-40 4L; LowePro (na brzuchu).

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów