Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: dSLR i sprawność AF (na przykładzie 40D)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Myślę że kompresor dentystyczny będzie jak znalazł 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

ale to juz bedize ciezej dostac na allegro
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Sprężone powietrze w sprayu nie nadaje się do czyszczenia aparatów fotograficznych i obiektywów. Koniec i kropka.
    I owszem, nie nadaje się!! Choćby nawet na puszce była inskrypcja, że właśnie do tego jest przeznaczone. Od cholery napisano na ten temat. Niestety więcej chyba na papierze niż w necie

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę że kompresor dentystyczny będzie jak znalazł 8).

NFZ to refunduje?

To może być najfajniejsza pozycja w koszyku świadczeń gwarantowanych. Jezeli czyszczenie okaże się skuteczne, napiszemy petycję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Sprężone powietrze w sprayu nie nadaje się do czyszczenia aparatów fotograficznych i obiektywów. Koniec i kropka.
    a mozna modelce wlosy rozczochrac jak sie nie ma wentylatora?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    ....ze wzgledu na czasteczki oleju ktore sa w sprezonym powietrzu....... Po takim zabiegu to juz tylko Zytnia pozostaje...
    jak sobie napsikasz oleju (tłuszczu) do środka, to już raczej nie Żytnia, a Powązki...

Cytat Zamieszczone przez walles1 Zobacz posta
    Ja czytalem gdzies ze niektorzy uzywaja pompki do materaca.
    nie za dużo tam kurzu, talku, brudu? już i tak z gruszkami aptecznymi trzeba uważać, więc ja bym nie ryzykował.

Cytat Zamieszczone przez rod Zobacz posta
    Witam, bo to mój pierwszy post.
    prawda, ale są kompresory bezolejowe, takich używamy w stomatologii, czyli idealna do czyszczenie to jest każda dmuchawka u stomatologa, zero osadzania się czegokolwiek, zero oleju i innych paprochów i do tego dokładnie można dawkować siłę wydmuchu.
    witamy,
    pomysł rzeczywiście zwariowany, a czy te 'dmuchawki' nie 'sikają' jednocześnie wodą z tej samej końcówki? lepiej żeby przy czyszczeniu nie została tam jakaś drobinka albo żebyś ty nie pomylił guzika w ostatniej chwili
    pozdro.,
    m.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    wroclaw

Domyślnie

jesli jestesmy przy temacie 40D i AF

znalazlem taka oto probe szybkosci http://www.komar.org/faq/camera/cano...40d-autofocus/

pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kondziu Zobacz posta
    jesli jestesmy przy temacie 40D i AF

znalazlem taka oto probe szybkosci http://www.komar.org/faq/camera/cano...40d-autofocus/

pozdrawiam
    Marek III wysiada .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raster Zobacz posta
    NFZ to refunduje?

To może być najfajniejsza pozycja w koszyku świadczeń gwarantowanych. Jezeli czyszczenie okaże się skuteczne, napiszemy petycję

....a jak petycja nie pomoże - to namioty zabieramy i pod pałac !
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Domyślnie

To mój pierwszy post na tym forum w związku z czym na początek witam wszystkich.

Od soboty stałem się szczęśliwym posiadaczem CANON’a 40D i jak do tej pory nie mam z tym aparatem większych problemów.
    Zdaję sobie sprawę, że temat wątku jest inny ale nie chciałem zakładać nowego tematu, wiec mam nadzieję, że zadanie pytania będzie mi wybaczone.
    Pytanie jest takie.
    Czy jest możliwość jednoczesnego zablokowania AF i pomiaru światła za pomocą wciśnięcia spustu migawki do połowy? Jeśli tak to gdzie w menu można to ustawić. Do tej pory po pobieżnym przeglądaniu menu i instrukcji obsługi nie udało mi się tego dowiedzieć. Jestem na etapie blokowanie pomiaru światła za pomocą guzika oznaczonego * ale wygodniejsze dla mnie jest blokowanie AF i zmierzonego światła za pomocą spustu migawki.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów