Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: canon 350d - uszkodzona matryca

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Sprawdzilem inny model 350d - wyszlo kilkanascie hotpikseli, od razu mi sie humor poprawil. Juz wiecej nie bede sprawdzal na swoim, po co sie denerwowac. To tak samo z pylkami na matrycy, wiecej stresu niz to jest warte.

A co do "jeden na 8 milionow" to nie do konca prawda, tych pojedynczych jasniejszych od szumu pikseli ktore sie pojawiaja w losowych miejscach nie licze, czepilem sie tylko porzadnej duzej niebieskiej "kropie" ktora pojawiala sie zawsze w tym samym miejscu na zdjeciu. Skladala sie z co najmniej kilku fizycznych pikseli, pewno jeszcze byla troche rozmyta kompresja jpeg. Tak czy inaczej nie ma co plakac tylko robic zdjecia.

Piotr_N
    Guest

Domyślnie

dzwonilem na Zytnia i pani powiedziala mi, ze w przypdaku uszkodzonego piksela nie wymieniaja matrycy tylko kompensuja to programowo (czyli ukrywaja wade, ktora nadal istnieje). wkurzam sie juz na tego piksela, bo na fotce w JPG zeskalowanej do brzegu 750 px widac go i to bardzo(chyba to nie jest TYLKO jeden piksel).

ps.
    dystrybutor, u ktorego kupilem mojego canona (MJ-FOTO - jeden z trzech wymienianych na stronie Canona Polska) juz zwodzi mnie ponad tydzien, kaze slac maile z przykladowymi fotami i na nie nie odpowiada. po kilku telefonach (za kazdym razem mowil ze oddzwoni) nadal nic.

Domyślnie

mam cos podobnego, tez w okolicy prawego dolnego rogu zauważyłem ostatnio ciemniejszą plamkę, nie jest widoczna na wszystkich zdjeciach, tylko tam gdzie jest jednolity kolor. Piksele w tym miejscu sa minimalnie ciemniejsze od tła. Czy mógłbyś podesłać mi fotkę, porównałbym czy jest mam to samo (mlunochod@gmail.com). Pozdrawiam

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A przypadkiem to nie jakieś syfy na matrycy? Sam byś lepiej gotę pokazał z tą plamą - wtedy ktoś by to dokładniej zdiagnozował.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Szukalem, mam 3 hoty (male i rozsiane). Wiec powiedzmy ze jest to akceptowalna jakosc.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Ja za to mam hot pixela, ale... na wyświetlaczu
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ja mam ze 7 czerwonych 1 niebieski i ze 3 białe..... jakoś nie zauważyłem wcześniej na fotkach ...... ale podkusilo mnie dzisiaj i z nudów zrobiłem fotki dekla ..... hahaha (zdięcie jest ostro przpałowane w PS aby uwypuklić problem ..... ) ogólnie na oryginale widac tylko te największe przy 30s i iso 800 .. mój 300D ma juz ze 2,5 roku kupowałem z 1 partii na polskę
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 21-01-2006 o 21:00

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    ja mam ze 7 czerwonych 1 niebieski i ze 3 białe..... jakoś nie zauważyłem wcześniej na fotkach ......
    powiem tak: jak mam jakiś problem z hot/dead pixelami czy szumem, to wyciągam sobie moje fotki robione jakieś 6-8 lat temu półprofesjonalnym olkiem 2.4 Mpix w studio, gdzie przy ISO 100 możnaby otworzyć nowy dział astronomii bo całe gwiazdozbiory widać

i wtedy mi to nie przeszkadzało

i teraz mi od razu lepiej :-D

tak więc luzik, bez niepotrzebnych stresów, koledzy :wink:
    bo wam próbki tych fotek z olka pokażę
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Popmart jak nie zauważyłeś na fotkach i nie używasz czasów rzędu 30s. to nie masz się czym przejmować.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ale ja sie właśnie nie przejmuje .....

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów