Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: [Elandril] Streetphoto

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

2-ka niezła kompozycja chociaż cięcie poniżej linii okien i więcej dołu byłoby IMHO lepsze, Pozostałe zdjęcia zupełnie do mnie nie przemawiają ze względu na chaos w kadrach. Weźmy taki nr 3 -wygląda na to że nie mogłeś się zdecydować co właściwie chcesz fotografować, psa, pana czy babcię. Może lepiej było się skupić na tym psiaku z panem w pionowym kadrze tak żeby jeszcze było widać twarz pana?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    Weźmy taki nr 3 -wygląda na to że nie mogłeś się zdecydować co właściwie chcesz fotografować, psa, pana czy babcię. Może lepiej było się skupić na tym psiaku z panem w pionowym kadrze tak żeby jeszcze było widać twarz pana?

i poprosić pana żeby podniósł nogę.. a psa żeby zamerdał?? albo na odwrót?
    mi się podoba zdjęcie nr 3. Bez pani nie miało by dla mnie sensu. Pan w pozie z "wszyscy jesteśmy Chrystusami", pies się tego boi, a pani ma to głęboko w poważaniu...

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek2b Zobacz posta
    i poprosić pana żeby podniósł nogę.. a psa żeby zamerdał?? albo na odwrót?
    To by nie była wtedy reporterka. Czy ja zarzucałem autorowi brak ingerencji w przebieg zdarzeń? Ja tylko uważam że znalazł się w złym miejscu, dobrał nie najszczęśliwiej ogniskową oraz nie mogę rozgryźć tematu zdjęcia.

Cytat Zamieszczone przez slawek2b Zobacz posta
    mi się podoba zdjęcie nr 3. Bez pani nie miało by dla mnie sensu. Pan w pozie z "wszyscy jesteśmy Chrystusami", pies się tego boi, a pani ma to głęboko w poważaniu...
    A mi się nie podoba bo:
    -pani się nie zmieściła w kadr
    -nadal nie rozumiem co by miała wnosić dobrego do tego zdjęcia.
    -pan się nie zmieścił kadr, a za co widać to plecy i wyciągnięta ręka
    -nie widzę żadnej interakcji pana z psem

Podobałoby mi się być może gdyby autor:
    - stanął pomiędzy panią i panem
    - robił zdjęcie z perspektywy psa tak aby było widać również twarz pana i związane z tym emocje

Jeżeli koncepcja była taka żeby jednak pani się na zdjęciu znalazła (IMHO ze szkodą dla głównego tematu) to wskazany byłby zoom w obiektywie albo w nogach tak, żeby się wszyscy zmieścili w kadrze.
    Skończyłem

Uprawnienia umieszczania postów