'adamek' ma te cierpliwość, która mnie opuściła juz dawno. Nie tłumaczę, tego co on napisał, bo jest to dla mnie zbyt oczywiste, a poza tym naraziłbym sie na kolejna replikę z Twojej strony, ze i tak jest fajnie i będziesz mi udowadniał, ze zdjęcia pleców zawodników sa świetne i w plecach jest dynamika (!!??), a brak piłki w kadrze to przemyślana decyzja. Zdjecia sa kiepskie. Poza moze tym Brzeczkiem, ale to klasyka.
To zdjęcie przykulo najbardziej moja uwagę. Może dlatego, że nie wiadomo o co chodziSzkoda ze nie dalo rady zlapać więcej bramkarza, albo z innej perspektywy (no ale to nie jest matrix) Ale moze cala w nim uroda aby intrygowalo
![]()
Podoba mi się bo zmusza do myślenia !!!!!!!!!!!!!
To był szpil :-D ! WygRana RUCHU CHORZÓW, ulewny deszcz (a nie szumy z "marka"), ponad 41 tysięcy kibiców, dziennikarze i fotoreporterzy akredytowani z całej europy
.
Po prostu Wielkie DeRby Śląska !![]()
Zdjęcia zawsze mogą być lepsze lub gorsze. W tym wypadku to pierwsze. Ale w tych warunkach jakie tam panowały i przy tych emocjach nie zrobiłbym lepszych.
Dobrze, że sobie w tym dniu odpuściłem focenie.
PozdRawiam![]()
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
nie widzę zdjęć??:
iczek tak trzymaj ;-)
Ja dzięki temu wątkowi jak przyjdzie mi znaleść się na stadionie piłkarskim z aparatem to będę już wiedział na co zwracać uwagę przy foceniu.
I chyba o to chodzi w tych " naszych fotografiach''.
Ja zaczynam sie interesować coraz bardziej fotografią sportową ! I wypowiadając się co do tych zdjęć. To wygląda to tak jakby Ci szkoda było migawki albo byś miał karte 1GB. Wynik 3:2, wielkie derby!! ponad 40 tyś kibiców moim zdaniem za mało emocji i poprawnych fot jak na tak wielkie wydarzenie .
Tak z ciekawości. Którym aparatem robiłeś te zdjęcia? Jakim obiektywem? Jaki czas naświetlania?
No tak, w ten sposób to rzeczywiście można wszystko wytłumaczyć. I nawet trudno z tym argumentem dyskutować - chciałeś pokazać, że było ciasno i cyknąłeś czyjś rękaw.
Generalnie tak jak większość przedmówców uważam, że zdjęcia średnie. Warte pokazania 2 - Brzęczek i race. Reszta na pamiątkę.
Iczek ma rację - piłka na zdjęciach sportowych to podstawa (oczywiście w czasie gry, a nie np. radości po meczu itp.). Zdjęcie bez skórzanego "obiektu pożądania", jest profanacją.
Ostatnio edytowane przez eRTeeS ; 13-03-2008 o 11:09
Kurde mogłem wkleić standardowe zdjęcia z grania, bo takie dominują i nie było by tyle gadania. Wolałem wkleić coś co jest nieco inne i mi sie dostało. Ehh... moja wina. W sobotę wkleję inne zdjęcia i wtedy znowu będzie okazja, żeby mnie pojechać. Z tą różnicą, że zdjęcia będą "pod publiczkę" to może zostaną lepiej przyjęte :P
Foty robiłem:
EOS 1D MkII N
EOS 400D
EF 300 f2.8
EF 70-200 f2.8
A czas naświetlania jak najdłuższy, przy jak najniższym ISO, na początku ISO 800 i pełna dziura (ok 1/1000s), później ISO 1600 i czasy koło 1/800s.
Mi tego tłumaczyć nie musisz, bo doskonale to wiem. Zdjęcia z piłką to podstawa, ale są wyjątki. I tyle.
Ostatnio edytowane przez Hellfire ; 13-03-2008 o 22:42