Ostatnio edytowane przez Tomasz1972 ; 04-03-2008 o 10:52 Powód: zamiana linków
1, 3, 5 bardzo mi sie podobaja! dobra robota.
pozdrawiam
orzeh
Dobre zdjęcia piłki nożnej. Zwłaszcza pierwsze trzy przykuwają moją uwagę.
60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty
Gdzie jest piłka? Rozumiem pstrykanie kibiców i zawodników tyłem, jeśli jest to jakiś przemyslany reportaż. A tutaj masz luzne fotki, na których to w jednym mijescu jest zatrzymana piłka. Ja chce widziec na zdjeciu piłki noznej trzy rzeczy: zawodnika gosci, zawodnika gospodarzy i piłke. I to ma byc akcja. Tyle.
Jeśli nie widzisz zawodnika gości - współczuje
Jeśli nie widzisz zawodnika gospodarzy - współczuje
Jeśli nie widzisz piłki - współczuje
Napisz jasno z czy masz problem.
5tka to moj faworyt i za to 5tka dla ciebie(mozna by jedynie wypoziomowac bande) - kozacki kontrast miedzy pilkarzami a ogromem kibicow. 6stka najmniej mi podchodzi - nawet kombinowanie z kompozycja mi tu nie pomaga (wydaje mi sie ze perspektywa "z **** strony" + ledwo widoczna noga zza korpusu i nudny stroj psuja to zdjecie). Mocno rozjasniales te zdjecia ? Strasznie ci szumi pucha - jezeli to z Nki i bez rozjasniania to bym sie zaniepokoil.
To ja wytłumaczę o Co Iczkowi (jak sądzę) chodzi.
6. Fota Mioduszewskiego:
Mamy tutaj do czynienia ze zdjęciem pleców bramkarza.
7. Tutaj za to jest wielu piłkarzy tyłem. I jeszce coś dziwnego na pierwszym planie na dole.
4. Jakiś Pan leci. A dlaczego?
2. Dziwnie skadrowana
3. Za to Brzęczek fajny.![]()
Nie rozjaśniałem żadnego zdjęcia, szum jest normalny jak na ISO 1600, a jeśli chodzi Ci o te białe kropki to są to... krople deszczu.
Taką krytykę jak Twoją popieram, bo chociaż normalnie napisałeś o co Ci chodzi![]()
6. Owszem plecy, do druku sie zdjęcie nie nadaje, ale dałem je bo mi sie podoba dynamika na nim.
7. Znowu plecy, ale za to fajny moment radości piłkarzy po wygranym meczy + ładne światło z jupiterów od przodu. A to coś dziwnego to pewnie jakiś inny foto, nie wykadrowałem go, żeby pokazać, że ciasno tam było i mnóstwo ludzi się pchało do zdjęcia.
4. Pan leci, bo przeskakuje nad bramkarzem, którego kawałek jest w lewym dolnym rogu. Moja wina, że bramkarza tak mało złapałem.
2. Tu nie wiem czemu dziwnie skadrowana, widocznie mamy inne gusta.
Już tłumaczę czemu moim zdanie dziwnie.
Jeśli piłkę uderzał Pan z lewej - to wystarczzy wykadrować go samego.
Jeśli pan z prawej... to kasujemy zdjęcie, bo gość jest w zasadzie tyłem i zasłania go Straka.
A co do czwartego... Skoro widzisz że kiepsko złapałeś bramkarza to nie bój się kasować/nie wystawiać zdjęcia.
Fotografia sportu to przede wszystkim selekcja
mnie podoba sie 2 i 3 i nie mam takich dylematów jak Iczek, któremu wydaje sie zbyt wiele, podobnie zjechał koszykówkę u użytkownika jar
Ostatnio edytowane przez 1507 ; 05-03-2008 o 10:01