Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: 5d i co do tego??

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

aaaaa!!!!!
    Wyszukiwarka! no właśnie - zapomniałem... BIG thx :-)
    A tak serio: przedarłem się przez ten mega temat podany w linku, pooglądałem sobie i ...cholernie zaskakująco mało zdjęć jest zrobionych na pełnej dziurze! (z reguły to od 3.5 do 5.6). I - nie znalazłem fotek 135 - a to chyba bardziej portret niż 85 na FF?
    A czym robiłeś te zdjęcia na 2-2.5?I jakim aparatem?

hunter
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    aaaaa!!!!!
    Wyszukiwarka! no właśnie - zapomniałem... BIG thx :-)
    A tak serio: przedarłem się przez ten mega temat podany w linku, pooglądałem sobie i ...cholernie zaskakująco mało zdjęć jest zrobionych na pełnej dziurze! (z reguły to od 3.5 do 5.6). I - nie znalazłem fotek 135 - a to chyba bardziej portret niż 85 na FF?
    A czym robiłeś te zdjęcia na 2-2.5?I jakim aparatem?

85tka różnymi dynaxami, 135 tak samo tylko tutaj F2,8 (pełna dziura)

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

i nie zapomnij o lapie, dobrej torbie na to wszystko i dużym dysku twardym na te wszystkie foty.
    //mj

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I - nie znalazłem fotek 135 - a to chyba bardziej portret niż 85 na FF?
    ?
    np tej nie znalazles? http://canon-board.info/showpost.php...9&postcount=38

tutaj masz wszystko pieknie podane:
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=624
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hunter Zobacz posta
    myślę że między F1,4 jakie teraz mam a F1,8 w Waszym systemie nie będzie wielkich różnic
    2,8
    Będzie! Ogromna! Robiłam porównawczo, mam 1,8, dostałam 1,4 od kumpla na parę zdjęć - lepiej żeby mi nie pożyczył...

Dopiero zaczyna Awatar teruus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Będzie! Ogromna! Robiłam porównawczo, mam 1,8, dostałam 1,4 od kumpla na parę zdjęć - lepiej żeby mi nie pożyczył...
    Ale to chyba o 50tce piszesz bo w Canonie 85tki 1,4 nie ma chyba ze sie myle....

Lapa mam tylko torby brak ale z tym to sobie poradzę sam, z obiektywami mialem problem bo w obozie "wroga" się w szkłach nie wyznaje

Domyślnie

również szukam w dobrej cenie takiego zestawu, jak ktoś ma jakieś namiary to poproszę priv, IMO 5d po obniżce to naprawdę ciekawa propozycja

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Bardzo dzięki za pomoc wszystkim - ale nadal nie doszukałem się portretu zrobionego tak dużą dziurą na 135.Dlaczego tak mnie to "nęka"? Wyczytałem że 135 to "klasyczna" portretowa ogniskowa na FF (czyli jak do 5D!) Dlatego chciałem zobaczyć jak to wychodzi w cyfrze. Bo w analogu - to wiem.I chyba "HUNTER" też wie - domniemuję że te Dynaxy były analogowe? Nie bardzo daje mi się przenosić wszystkie analogowe doświadczenia na cyfrę. Podstawowe różnice to że cyfrę ogląda się; obrabia i prezentuje w dużo większych formatach niż analog i to stawia dużo wyższe wymagania. Łatwiej ocenić ostrość, rozkład GO bo powiększenia/kadrowania dużo większe. W analogu rzadko wychodziło się poza 13x18. Drugim aspektem jest fakt że zmienił się standard "ostrości" i wymagania względem odbitek - jak już ktoś robi wogóle odbitki.Na odbitce z analoga trzymanej w ręku uchodziło wiele - teraz przy ekranowym oglądzie nieprecyzyjne operowanie GO po prostu razi.

Domyślnie

Łatwiej ocenić ostrość, rozkład GO bo powiększenia/kadrowania dużo większe. W analogu rzadko wychodziło się poza 13x18. Drugim aspektem jest fakt że zmienił się standard "ostrości" i wymagania względem odbitek - jak już ktoś robi wogóle odbitki.Na odbitce z analoga trzymanej w ręku uchodziło wiele - teraz przy ekranowym oglądzie nieprecyzyjne operowanie GO po prostu razi.
    jeśli interesują Cię fotki z cyfrowej puszki to mam takowe:

np. http://teruus.deviantart.com/art/Yelllllooow-58752469

Ale nie róbmy OT w tym wątku

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów