Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Najlepszy obiektyw do CANONA 400D

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Proponowałbym zacząć od kita IS + C 50/1,8 lub od razu dozbierać do Tamrona 17-50/2,8.
    Zawsze tę poradę czytam, jak ktoś zastanawia się nad zmianą aparatu.

Odradzam kita i 50 na raz. Kit nadaje się, powiedzmy do natury, widoczków itp. Ogólnie - jak jest dobre światło - jest ok. Do "rodziny", czyli wnętrz raczej nie (chyba że ma się lampę). Straszne winiety przy szerokim kącie i lekkie rozmycie. Najgorzej jest przy używaniu kita razem z 50. Przy porównywaniu zdjęć człowieka może szlag trafić.
    Odradzam kita, już lepiej dołożyć te kilka stówek i kupić T17-50 - załatwia kita (200 stówki) i stałkę (400 stówki). Oczywiście, wg mnie (po używaniu kita i 50) optymalnym rozwiązaniem jest kupno jednak 17-40 + 50 + coś dłuższego (i droższego).
    Na miejscu gregory kupiłbym Tamrona lub nowego kita (po sprawdzeniu co i jak).

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpj Zobacz posta
    @marekk_ok
    jesli przeczytalbys dokladnie i zacytowal caly fragment wypowiedzi gregora to widzialbys ze ta osoba nie 'wchodzi' w lustrzanki bo juz ma jedna, tyle ze analogową (Minolta Dynax 5), a teraz mysli o przejsciu na cyfrową i stad sie bierze 'najwyzsza pora isc z postepem czasu'.
    .
    Moja pomylka iz blednie zalozylem iz Dynax 5 to jest "digital" - za co przepraszam (powinienem to najpierw sprawdzic). Stad bylo moje "rozumowanie".
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uzależniony

Domyślnie

jak do 800zł troszkę dołożysz to możesz kupić EF 1200mm f/5.6L USM używany będzie na pewno tańszy ;-)
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Domyślnie

trzymaj sie z dala od wynalzkow typu 18-200mm i bedzie dobrze

Domyślnie

osobiście też bym polecil tamrona 28-75, mój brzytwa, nawet sie nie spodziewałem. Tyle ze ja mam FF, a tobie może brakować szerokiego kąta wiec już chyba lepiej 17-50 bo swiatło dobre i jakosć też niezła. Piszesz też że będziesz biegać z aparatem za dzieciakiem wiec przy całym podziwie jaki mam dla tamronów boje sie że okaże sie zbyt wolny...

Awatar Neros
    Miasto
    Bytom

Smile

Cytat Zamieszczone przez ToSemJa Zobacz posta
    trzymaj sie z dala od wynalzkow typu 18-200mm i bedzie dobrze
    chyba ze nikkora 18-200 VR ... ops
    ciiii sam sobie dam ostrzeżenie
    C 30d : C 24-70 f2,8 : C 50 f1,8 : C 70-200 f4 : S ST-DG 500 SUPER

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

ja proponuje kita poniewaz jak troszke nim popstrykasz to bedziesz wiedziec jakiego obiektywu potzrebujesz

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

W sumie podklejony nawet taką "instrukcję" mamy tu na forum i to wydaje mi się dość interesująca lektura...
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=12049
    Regulamin pkt 8.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów