"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
hehe, z ust mi to wyjąłeś.. mnie po przesiadce z 350D na 40D jakoś "nowa jakość" nie powaliła zupełnie - a miało być tak pięknie, wystawy zaproszenia " itp.a tu nic, nie ma różnicy w zdjęciach - ale jak kupię sobie piątkę albo jednynkę to już na pewno będzie super bo takim wypasionym sprzętem nie można robić kiepskich zdjęć..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
W 400d jedyne co mnie torchę denerwuje to jest mały wizjer, ten zamontowany w 450d jest wyraźnie większy i łatwiej się kadruje, w 30 nie wiem bo nie miałem w rękach. Poza wizjerem 400d w zasadzie nie ma wad istotnych dla amatora.
Pozdrawiam
Albo 40D co chyba jest lepszym wyjsciem.
40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM IS
a jak to jest z tym punktowym pomiarem światła w 400d, w danych tech i specyfikacjach jest napisane, że posiada, natomiast w tym wątku piszecie, że nie ma, jak to jest ?
Blog rowerowo-wyprawowy :wink:
http://www.morele.net/produkt/68861/
znalazłem coś takiego i wynika z opisu, że jest, przeczytam jeszcze instrukcję obsługi, chciałbym wiedzieć, ponieważ rozważam zakup tego aparatu, pozdrawiam
Niestety nie ma. Jednak upierałabym się, że to nie jest najważniejsza funkcja dla początkującego fotografa.
Mam 400D i jestem bardzo zadowolona. Mam go od grudnia 2007 i dopiero teraz zbieram się do zakupu innych szkieł. Uznałam, że dopóki nie będe pewna co on może, a czego nie może - na KITcie, to nie ma sensu jakakolwiek zmiana.
Mam "okazję" kupić za jedyne 900 zł zestaw jak poniżej. Proszę o pomoc, czy warto bo zupełnie się na tym nie znam. Aparat ma służyć mi do użytku prywatnego.
W skład zestawu wchodzi:
1. Body 400 d + 2 GB Kingston
(bez gwarancji, na obudowie lekkie otarcia, od dołu znaki od staywu, w środku czysto, brak przycisku do wyjmowania karty, chyba odpadł)
2. Obiektyw: Canon EFS 18-55
3. Obiektyw: Tamtron AF 75-300 + filtr Hama UV 390 (trochę robi ciemno)
4. Kabelek video, org. ładowarka + bateria, duża torba Vanguard - wszystko się mieści jeszcze miejsce zostaje.