Zobacz wyniki ankiety: Czy ciągle warto kupić Canona 400d?

Głosujących
151. Nie możesz głosować w tej sondzie
Ankieta wielokrotnego wyboru
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Canon 400d... czy ciągle warto?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    dziewiąta - poprawiony AF (BARDZO ważne, 9 punktowy z centralnym krzyżowym)
    Tu trochę przesadziłeś, bo na ten temat mało wiadomo. Canon ma raczej tradycję kosmetycznych zmian AF, zwłaszcza, że układ czujników się nie zmienił. Skoro należy się spodziewać, że nowy AF będzie gdzieś pomiędzy 400d i 40d, to moim skromnym zdaniem nie należy oczekiwać od 450d super-istotnej poprawy.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Tu trochę przesadziłeś, bo na ten temat mało wiadomo. Canon ma raczej tradycję kosmetycznych zmian AF, zwłaszcza, że układ czujników się nie zmienił. Skoro należy się spodziewać, że nowy AF będzie gdzieś pomiędzy 400d i 40d, to moim skromnym zdaniem nie należy oczekiwać od 450d super-istotnej poprawy.
    Nie przesadziłem. Krzyżowy centralny punkt działający ze szkłami o jasnośći 2.8 to poważna zmiana. No ale docenią ją tylko ci, co mieli okazję do porównania jak działa AF na zwykłych punktach a jak na krzyżowych , no i jeszcze trzeba mieć takie szkło 2.8 (Tamron 17-50 2.8 da zauważalnie lepszy, precyzyjniejszy AF na 450D i centralnym punkcie niż na 400D i centralnym punkcie).

Aha i pojawia się standardowy problem - najwięcej krzyczeć będą w tym wątku takie osoby:
    - ci co niedawno kupili 400D nie będąc świadomymi 3450D
    - fanatyczni posiadacze 400D
    - ci co chcieli by mieć 450D ale ich nie stać i kupią 400D (ci najbardziej będą przekonywać że warto te kilkaset zł dołożyć do szkła, a ja będę uparcie twierdził że warto wziąć większy kredyt po prostu 8) ).

Standardowy bo tego typu wątków pamiętam juz mnóstwo od czasów 10D vs 300D lub 10D vs 20D 8) .

Uzależniony

Domyślnie

historia zawsze sie powtarza, jak byly pytania o 400D to wielu posiadaczy 300 lub 350 przekonywalo do swojego i krytykowali 400D. Sam mam 400D i musze przyznac ze 450D wnosi duzo dobrego i jest warta tych 500PLN wiecej.
    Poczekajmy na testy zaszumienia. Jesli nic strasznego nie wyjdzie to 400D wg mnie nie bedzie miala zadnych zalet w stosunku do 450.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Jesli nic strasznego nie wyjdzie to 400D wg mnie nie bedzie miala zadnych zalet w stosunku do 450.
    Cena...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie przesadziłem. Krzyżowy centralny punkt działający ze szkłami o jasnośći 2.8 to poważna zmiana.
    Tenże jest już w AF w 400d (30d)...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Tenże jest już w AF w 400d (30d)...
    A rzeczywiście, no to zostaje około 11 różnic 8) .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A rzeczywiście, no to zostaje około 11 różnic 8) .
    Wedle tego co widać na zdjęciach ImRes, depreview, to jest to całkowicie nowy układ. Czy będzie odczuwalna różnica? Time will tell us .

Tutaj linki do zdjęć sensora AF z 400D i 450D.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 07-03-2008 o 23:47
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wedle tego co widać na zdjęciach ImRes, depreview, to jest to całkowicie nowy układ. Czy będzie odczuwalna różnica? Time will tell us .

Tutaj linki do zdjęć sensora AF z 400D i 450D.
    Ciekawe jaki to ma sens. Bo wg mnie różnica pomiędzy AF w 40d i 400d (30d) jest duża, ale nie tak ogromna, żeby wciskać jeszcze coś pomiędzy. Poza tym na pewno mogli wsadzić w 450d AF z 40d i nowy aparat by wymiatał, a koszty produkcji obu modeli pewnie by jeszcze spadły.

Domyślnie

Za 2700zł możesz mieć już najnowszy model canona serii 450D.

Uprawnienia umieszczania postów