Zobacz wyniki ankiety: Czy ciągle warto kupić Canona 400d?

Głosujących
151. Nie możesz głosować w tej sondzie
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 81

Wątek: Canon 400d... czy ciągle warto?

michael41
    Guest

Domyślnie

a jak to jest z tym punktowym pomiarem światła w 400d, w danych tech i specyfikacjach jest napisane, że posiada, natomiast w tym wątku piszecie, że nie ma, jak to jest ?

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael41 Zobacz posta
    a jak to jest z tym punktowym pomiarem światła w 400d, w danych tech i specyfikacjach jest napisane, że posiada, natomiast w tym wątku piszecie, że nie ma, jak to jest ?
    Bo rzeczywiście nie ma punktowego pomiaru światła. Jest wielosegmentowy, centralnie ważony uśredniony i skupiony w małym polu, ale to nie jest punktowy
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

michael41
    Guest

Domyślnie

http://www.morele.net/produkt/68861/
    znalazłem coś takiego i wynika z opisu, że jest, przeczytam jeszcze instrukcję obsługi, chciałbym wiedzieć, ponieważ rozważam zakup tego aparatu, pozdrawiam

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

Domyślnie

Niestety nie ma. Jednak upierałabym się, że to nie jest najważniejsza funkcja dla początkującego fotografa.

Mam 400D i jestem bardzo zadowolona. Mam go od grudnia 2007 i dopiero teraz zbieram się do zakupu innych szkieł. Uznałam, że dopóki nie będe pewna co on może, a czego nie może - na KITcie, to nie ma sensu jakakolwiek zmiana.

Question 400D za 900 zł - czy warto?

Mam "okazję" kupić za jedyne 900 zł zestaw jak poniżej. Proszę o pomoc, czy warto bo zupełnie się na tym nie znam. Aparat ma służyć mi do użytku prywatnego.

W skład zestawu wchodzi:

1. Body 400 d + 2 GB Kingston
    (bez gwarancji, na obudowie lekkie otarcia, od dołu znaki od staywu, w środku czysto, brak przycisku do wyjmowania karty, chyba odpadł)

2. Obiektyw: Canon EFS 18-55

3. Obiektyw: Tamtron AF 75-300 + filtr Hama UV 390 (trochę robi ciemno)

4. Kabelek video, org. ładowarka + bateria, duża torba Vanguard - wszystko się mieści jeszcze miejsce zostaje.

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie warto, szukaj dalej. Czym będziesz kartę wyciągał. Zapałką będziesz naciskał?

Pozdrawiam
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Problemem stwierdzenia czy się opłaca jest to iż sam przyznajesz że sie nie znasz,więc dokładnie stanu raczej nie sprawdzisz.
    Ale jesli wszystko jest ok z tym aparatem to cena za zestaw jest bardzo przystępna i atrakcyjna
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Problem moze być tylko z tym wyjmowaniem karty
    Ostatnio edytowane przez Bartek_902 ; 29-09-2010 o 20:59 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

Nie warto. Za 700-800 możesz kupić niezajechane 20D. Te obiektywy szału nie robią. Jak masz mieć satysfakcję z robienia zdjęć, to i tak zainwestować będziesz musiał w lepsze szkła, choćby canona 50 1.8. Troche to dziwne, że w aparacie odpadł przycisk do wyjmowania karty.Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Zablokowany

Domyślnie

dla porównania mogę powiedzieć ze za swojego 400d dałem 1000zł w zestaw którego wchodził body+obiektyw kitowy(18-55mm)+karta 4GB+statyw
    aparat praktycznie w stanie idealnym nie miał widocznych rys

uważam ze jeśli z tymi dwoma obiektywami to cena jest dobra,nie są za specjalne ale jak dla początkującego z lustrem to jest czym się pobawić

jeśli masz kabel do aparatu to karty nie będziesz musiał wyciągać zbyt często więc nie będzie stanowiło to dużego problemy

Domyślnie

Cienkie palce i długie paznokcie żony wyciągają kartę :-D
    a tu link do przykładowych fotek z tego sprzętu http://www.flickr.com/photos/54286002@N02/

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów