a jak to jest z tym punktowym pomiarem światła w 400d, w danych tech i specyfikacjach jest napisane, że posiada, natomiast w tym wątku piszecie, że nie ma, jak to jest ?
a jak to jest z tym punktowym pomiarem światła w 400d, w danych tech i specyfikacjach jest napisane, że posiada, natomiast w tym wątku piszecie, że nie ma, jak to jest ?
Blog rowerowo-wyprawowy :wink:
http://www.morele.net/produkt/68861/
znalazłem coś takiego i wynika z opisu, że jest, przeczytam jeszcze instrukcję obsługi, chciałbym wiedzieć, ponieważ rozważam zakup tego aparatu, pozdrawiam
Niestety nie ma. Jednak upierałabym się, że to nie jest najważniejsza funkcja dla początkującego fotografa.
Mam 400D i jestem bardzo zadowolona. Mam go od grudnia 2007 i dopiero teraz zbieram się do zakupu innych szkieł. Uznałam, że dopóki nie będe pewna co on może, a czego nie może - na KITcie, to nie ma sensu jakakolwiek zmiana.
Mam "okazję" kupić za jedyne 900 zł zestaw jak poniżej. Proszę o pomoc, czy warto bo zupełnie się na tym nie znam. Aparat ma służyć mi do użytku prywatnego.
W skład zestawu wchodzi:
1. Body 400 d + 2 GB Kingston
(bez gwarancji, na obudowie lekkie otarcia, od dołu znaki od staywu, w środku czysto, brak przycisku do wyjmowania karty, chyba odpadł)
2. Obiektyw: Canon EFS 18-55
3. Obiektyw: Tamtron AF 75-300 + filtr Hama UV 390 (trochę robi ciemno)
4. Kabelek video, org. ładowarka + bateria, duża torba Vanguard - wszystko się mieści jeszcze miejsce zostaje.
nie warto, szukaj dalej. Czym będziesz kartę wyciągał. Zapałką będziesz naciskał?
Pozdrawiam
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
Problemem stwierdzenia czy się opłaca jest to iż sam przyznajesz że sie nie znasz,więc dokładnie stanu raczej nie sprawdzisz.
Ale jesli wszystko jest ok z tym aparatem to cena za zestaw jest bardzo przystępna i atrakcyjna
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Problem moze być tylko z tym wyjmowaniem karty
Ostatnio edytowane przez Bartek_902 ; 29-09-2010 o 20:59 Powód: Automerged Doublepost
Nie warto. Za 700-800 możesz kupić niezajechane 20D. Te obiektywy szału nie robią. Jak masz mieć satysfakcję z robienia zdjęć, to i tak zainwestować będziesz musiał w lepsze szkła, choćby canona 50 1.8. Troche to dziwne, że w aparacie odpadł przycisk do wyjmowania karty.Pozdrawiam
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
dla porównania mogę powiedzieć ze za swojego 400d dałem 1000zł w zestaw którego wchodził body+obiektyw kitowy(18-55mm)+karta 4GB+statyw
aparat praktycznie w stanie idealnym nie miał widocznych rys
uważam ze jeśli z tymi dwoma obiektywami to cena jest dobra,nie są za specjalne ale jak dla początkującego z lustrem to jest czym się pobawić
jeśli masz kabel do aparatu to karty nie będziesz musiał wyciągać zbyt często więc nie będzie stanowiło to dużego problemy
Cienkie palce i długie paznokcie żony wyciągają kartę :-D
a tu link do przykładowych fotek z tego sprzętu http://www.flickr.com/photos/54286002@N02/