A dla czego po prostu nikt nie skontakuje się telefonicznie z osobą z pierwszego linka?? ja chwyciłem za tel, zadałem kilka pytań na które szybko uzyskałem odpowiedz, szkła są z importu gwarancja jest worldwide czyli w PL niet ale na wyspach to chyba nie problem?? Ceny nawet jak dla mnie są bardzo okazyjne, ja osobiście nie mam na nic ciśnienia z jego listy, ale kumpel mieszkający w Northampton zamówił lampe, dam znać jak przebiegła tranzakcja.
Pzdr.
towers
Są sprzedawcy z Hongkongu, którzy gwarantują przesyłkę do UK bez cła i tak się to odbywa, (np. kea-photo). Ale to jest wyraźnie opisane w ich aukcjach. Inni nie gwarantują tego i nie wiadomo czemu tak jest, skoro obowiązują ich te same przepisy celne. Oni mają nieco niższe ceny. Z własnego doświadczenia - zamawiałem z przesyłką do Anglii od kea dwa razy - 5d, lampa, nie płaciłem cła, przesyłka szła 3 dni. Raz do Polski - obiektyw 70-200L i też nie płaciłem, ale to chyba tylko przypadek. Nie rozwijam dalej tego wątku bo nie tego temat dotyczył.
5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
to tylko 1 %...