Pokaż wyniki od 1 do 10 z 120

Wątek: [wroclawianie_info] Wrocławski sport

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

O, moja drużynka ;-) Jako że robiłem sporo zdjęć Karkonoszom, pozwolę sobie na mały komentarz ;-)

Ogólnie jest dobrze, łapiesz momenty, gdy coś się dzieje na boisku, jest walka, jest piłka, emocje na twarach, zawodnicy zatrzymani w locie (jak na nr 2, 7 i 8 ). Jednak ja wolę trochę ciaśniejsze kadry, nawet gdy wymaga to odejścia od proporcji 3:2. Do przycięcia kwalifikują się nr 1, 4, 9, 11 (resztę też można trochę wykadrować). Staraj się nie komponować tak, by najważniejsze osoby były w samym środku, choć wiem, że to trudne, jeśli strzela się na środkowym punkcie AF. Spróbuj więcej używać pionu, takie kadry same z siebie wymuszają oglądanie od góry do dołu, co dodaje zdjęciu dynamiki, a jeszcze lepiej by było, jakby były na nim osoby w dynamicznych pozach ;-)

Teraz co mi się nie podoba - na zdjęciu nr 3 wszyscy zawodnicy są odróceni. Co z tego, że są zatrzymani w locie, skoro nie widzę ich twarzy? Wystarczyłały widoczna facjata zawodnika najbliżej piłki. Nr 6 - nic ciekawego, gość biegnie z piłką. Za szeroki kadr, na węższym byłby widoczny grymas, brak walki, innych zawodników, choćby w tle. No chyba, że chodziło o zrobienie dynamicznego portretu. Podobnie z nr 10 - fajnie złapane, ale brakuje choć kawałka piłki i większej ilości elementów ożywionych ;-) Nr 9 - ciąłbym do pionu albo kwadratu, bo tak jest za dużo przestrzeni po prawej, wielka szkoda, że piłka wyszła za krawędź zdjęcia (nie wiem, czym robione, ale pewnie nie jedynką? ;-) ) Nr 11 - paradoksalnie teraz czepię się zbyt dużej ilości elementów, nie wiadomo, czy skupić się na gościu przy piłce, czy na tym pchanym od tyłu , czy na tym po prawej, który śledzi lot piłki, czy wreszcie na reklamach Warki ;-)

I na przyszłość sam numeruj zdjęcia, bo łatwo się zgubić licząc samemu :-P

Edit: Zgodnie z obietnicą pokazuję swoje zdjęcia z meczu tej drużyny: Karkonosze Jelenie Góra - Orzeł Lubawka z 26 maja 2007 i zapraszam do krytyki ;-)
    Ostatnio edytowane przez Arek Piekarz ; 28-08-2007 o 12:03
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Uprawnienia umieszczania postów