Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: [Adso] Zuza

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    czuję się skarcony, dziękuję ... na swoje usprawiedliwienie powiem tylko ze nigdzie nie doczytałem (może niezbyt gorliwie szukałem) informacji, że dopuszczalna ilość zdjęć w wątku wynosi
    A czy to naprawdę musi być gdzieś napisane i odgórnie narzucone?
    Iczek prosi o samokrytykę, umiar, i umiejętność selekcji i ja się pod tym podpiszę.
    Nie czekaj aż ktoś cię do tego zmusi jakimś regulaminem, tylko sam naucz się wybierać KILKA najlepszych spośród swoich prac na ten sam temat.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

kucza21Z tego to widzę to wszystko są JPGi z Rawów, lecz nic w tym nie było maczane więc dlatego takie mydło ...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Może jak się nie potrafii robić Rawów to lepiej w JPGach robić zdjęcia??

ano RAWy...ale jeśli pokazuje się swoje zdjecia to moze nie zawsze po to zeby wszyscy sie nimi zachwycali i mlaskali z uwielbienia, ale zeby tez cos konstruktywnego napisali ewentualnie podpowiedzieli...tego nie rób, a to zrób tak ( polecam wizyte na photosig, tam mozna oczekiwać, że przeczyta sie cos wiecej niz tylko "Może jak się nie potrafii robić Rawów to lepiej w JPGach robić zdjęcia??", co ani wskazówką zadną nie jest ani też prawdą ) nie każdy musi rozumiec zwrot:"nic w tym nie było maczane"

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

OK Robisz w Rawie gdzie przede wszystkim jest to luminacja obrazu, a ostrość jest równa - 0 Dlatego wychodzi takie mydło.. Przy JPGach wartość ostrości jest 4,5,6 powiedzmy. Po wywołaniu Rawa do JPGa lub Tiffa zaleca się wyostrzyć, odszumić, poprawić kontrast,levele i krzywe w zdjęciu. Rawa należy dobrze wywołać bo w innym wypadku nie ma sensu robić w tym formacie. Myślę, że moja odpowiedź Ciebie zadowoli.
    P.S. Napisałem tak, bo nie byłem pewny w jakim formacie. I oczekiwałem tego, że jeżeli Ciebie to zaintrygowało o co mi chodzi odpiszesz na mojego posta. Poza tym w sieci można wiele przeczytać o wywoływaniu Rawa o formacie itd.

Miasto

Domyślnie

coś kolejnego... zeby było jasne to nie jest Zuza... mam nadzieję, że jakieś uwagi nie ograniczające sie jedynie do stwierdzenia "do d..." sie pojawią
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 12-03-2008 o 11:49

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

faktycznie , w pracy mam gorsze warunki, w domu lepiej to wygląda

Miasto

Domyślnie

dorożkarz... opinie i komentarze mile widziane

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Zdaje mi się, że maksymalna wielkość dopuszczana na CB to 800px na długim boku. Może jak zmniejszysz, to i problem się zmniejszy..?

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

dorożkarz fajny koń cudowny mnie fotka bardzo się podoba mam pytanie co stanowiło tło ściana? troszę nie podoba mi się styk czoła z kapeluszem (zapomniałam jak się nazywa nakrtycie) jest tam coś takiego co rzuciło mi się w oczy
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Miasto

Domyślnie

tak tłem była prawdopodobnie ściana...zdjęcie robione przypadkiem, prawie z ukrycia... masz racje, kiedy przyjrzałem sie zdjęciu ten cień pod melonikiem zrobił sie czarny prawie...cza będzie popracować nad tym zdjęciem jeszcze, dziękuję za zwrócenie uwagi

Ewo, teraz juz wiem i zdjęć większych niż 800px nie zamieszczam

Axen
    Guest

Domyślnie

Dorożkarz ładnie uchwycony.
    Technicznie wydają mi się te zdjęcia jakieś nieostre, rozmydlone, ziarniste...
    W każdym razie coś w nich nie tak.
    Powodzenia.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów