Jedyne samyangi jakie w uk widzialem to na ebayu za 180f z Polski.
Jedyne samyangi jakie w uk widzialem to na ebayu za 180f z Polski.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Chodziło mi o np. obiektyw Minolty MD do którego dokłada się przejsciówke bez soczewki (żeby nie psuć obrazu) wtedy takie szkło nie ostrzy na nieskonczoność Czy w przypadku fisza będzie to miało znaczenie czy da radę tym focić ?
Fisheye samyanga to niezły obiektyw. Znajomy kupił w foto-tipie jakiś czas temu, prawie od razu po tym jak pojawiły się na polskim rynku. Zrobiłam kilka zdjęć i sa w porządku. Tylko brak AFu przeszkadza, ale dla bardziej wprawionym fotografom nie powinno to przeszkadzac.
Czy ktoś z Warszawy byłby skłonny dac pomacac przy okazji tego Zenitara? Chciałbym włąsnoręcznie przestrzelić, zanim podejmę ew. decyzję o zakupie.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
>>dinderi, jakby co daj znać, a poza tym Zenitar służy jeszcze do robienia innych niż tylko ślubne, zdjęć: http://sklodowski.pl/pano/jura/
Zamiast Zenitara polecam również sigmę 8mm (FF) ale to jakieś 2tys drożej...![]()
<-- PanoramiX Krzysztof Skłodowski --->
Wirtualne Panoramy QTVR 360 Fotografia Reklamowa
podpinam się tutaj
mam zamiar zakupić fisheye w najbliżym czasie i chyba najlepiej by było własnie tego tylko czy ktoś ma fotki zrobione na pełnej klatce??
a do tego teraz widzę ze chodzi on po 900 zł. ;/
troche drogo ma ktoś tańsze możliwości zdobycia tego szkła??
Canon 5DmkIII + 5D + 350D + szklarnia i pozostałe bajery