Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 220

Wątek: Fisheye: Zenitar 2,8/16mm

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie Fisheye: Zenitar 2,8/16mm

Jakies opinie na jego temat ?? Warty swojej ceny -> na allegro w granicach 500zl ? szukalem ale nic konkretnego nie znalazlem :/ Ktos wie jak przy wspolpracy z 300d i innymi cyfrakami ? jak z ostrzeniem itp. ??

Dopiero zaczyna Awatar Filla Kris
    Miasto
    Ornontowice

Domyślnie

ja kupilem go ladnych pare lat temu na gieldzie w wawie za 380zl. Nie robi sie nim za wiele zdjec bo albo za szeroko albo za bardzo znieksztalca obraz. Wiec jesli mam wydac 500 na ruskie szkolo lub 2000 za kanona to wole to pierwsze. Dotychczas uzywalem z analogiem wiec co do kolorow sie nie wypowiem bo na to ma wplyw i film ale jesli chcodzi o ostrosc to bardzo sobie chwale. Tak jak na stałke przystalo.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Wart kupna.Szczególnie za te pieniadze.Z 5d bez zastrzeżeń.Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeśli znalazło by się kilku zainteresowanych, mogę spróbować ściągnąć kilka sztuk z mocowaniem EF lub m42 za ok 450pln (nowe) :smile: Z tego co widzę na Allegro, handlarze biorą za niego nawet 689zł.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Te zenitary maja różne {wymienne] mocowania.Sugeruję kupowanie od razu z własciwą koncówką .Wymiana koncowki kosztuje około 200 PLN.Pierscien przejsciówki musi miec blokade na naped przesłony i za darmo tez nikt go nie da.Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Ja kupiłem za 360zł i jestem zadowolony. Korzystram z niego razem z 350D.
    F/5,6-8 jest już ostry, poniżej tych wartości jest nie ciekawie.
    W mojej galerii znajdziesz sporo zdjęć z niego.
    esteper.ovh.org
    esteper.digart.pl
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Jakby miał kto na zbyciu z mocowaniem EF to PRIV poproszę
    (sory że nie w dziale 'kupię' ale korzystam z każdej okazji)
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

zależy do czego chcesz używać. Pod cropem to właściwie namiastka tego co oferuje obiektyw tego typu na ff. Optyka po domknięciu daje radę.
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[pomijając fakt że dublujemy wątki..]

szkiełko mam, niedawno kupiłem od kolegi Bagnet007 - pozdrawiam i polecam wszystkim

na croppie rzeczywiście tylko namiastka. za to na FF - cudo męczę kliszaka, za kilkanaście klatek kończę to obejrzę efekty
    ponadto na 400d - bez problemów ALE! przy pierścieniu z dandelionem - ok, czasem prześwietla ale z rzadka. za to na łysym pierścieniu strasznie prześwietla (?) ogólnie pierścień jest niezbyt percyzyjnie wykonany ale nie bardzo wiem jak to się przekłada na pomiar światła.. bo przecież 400d mierzy przez obiektyw.. przy tym samym kadrze przy zdjęciu z pierścieniem z dandelionem jest ok to z pierścieniem bez elektorniki - prześwietlone nawet czasem do +2 EV! na cyfrze to mniejszy problem ale na analogu już większy..
    jednak chyba to wina pierścienia, bo z tego co pamiętam z pancolarem też mi prześwietlał ale już mniej, do +1 Ev max.
    ktoś może miał podobny problem?

in film we trust

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

[Quote]..... ktoś może miał podobny problem? [Quote]
    Fish eye [każdy] ma B.duzą przednią soczewkę.Zbiera nią wiecej swiatła niz inne obiektywy.Stąd tendencja do przeswietleń.Pozdrawiam.

Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów