Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: 30d w kąpieli i co dalej.

Mkikill
    Guest

Domyślnie 30d w kąpieli i co dalej.

Sytuacja do opisania po krótce, więc.
    Wpadam do wody aparat kontakt z wodą samą w sobie ma może sekunde nakrecona ela (lusto suchutkie i z tej strony wnętrze tym bardziej) wyciagaja aparat, wyjmują baterię (wylaczyl się bardzo szybko sam raczej) woda była słodka apart zsybko osuszony przywieziony do domu umieszczony w kolejnej kapieli tym razem higroskopijnej nie wyglada na zalany) po uzyciu doskonałego pochłaniacza wilgoci jakim jest sól (jest takie jeden dosyc dobry sposób, niektórym zapewne znany) aparat niby suchy całkiem aczkolwiek po włączeniu nie dzieje się nic poza swiecenim się lampki zapisu danych i teraz pojechał na żytnią.

Ma szanse? Jakie przybliżone koszta. Hmm jest jakies prawdopodobieństwo ze to pierdoła a nie cala "płyta digital"? Przeżył ktoś podobną sytuacje?

Pozdrawiam Maciek.

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Loteria ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

moj 30D lezal miesiac temu w Morzu Polnocnym. niezbyt dlugo, bo biegnac do przewroconego (od wiatru) statywu wyciagnalem chyba 2-ga kosmiczna, ale jednak chwile.

wysuszylem, wytarlem, przeczyscilem. dziala. na poczatku mial przez chwile zaciety spust (walil non stop po wlaczeniu aparatu), a poza tym, po zalozeniu Tokiny 12-24, z ktora aparat "wodowal", zdarzal sie raz na jakis czas Err99, ale od jakichs 2 tygodni tego nie widzialem. chyba bedzie dobrze...
    www albo tez flickr

Mkikill
    Guest

Domyślnie

Akustyk czyli co grzecznie czekać czy jutro z rana na żytnią? Twój niby przezył ale z tego co piszesz nie miał opisywanych przezemnie objawów (ta lampka nieszczesna...)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mkikill Zobacz posta
    Akustyk czyli co grzecznie czekać czy jutro z rana na żytnią? Twój niby przezył ale z tego co piszesz nie miał opisywanych przezemnie objawów (ta lampka nieszczesna...)
    tego nie wiem. ale sprobuj przeczyscic a potem solidnie wysuszyc - moze dojdzie do siebie
    www albo tez flickr

Mkikill
    Guest

Domyślnie

heh pewnie tak zrobie...

Coś już napisał Awatar setes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym nie czekal i nie testowal, tylko na Zytnia.
    Nawet jesli sprzet dojdzie do siebie i niby bedzie wszystko OK, to nie wiesz na jak dlugo ?
    40D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 70-200/4 L

Mkikill
    Guest

Domyślnie

NIe no dzis bedzie w serwisie. Juz idzie zapewne.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ja wczoraj skąpłem się w Raduni .... taka rzeczka na pomorzu w rezerwacie wpadłem po pachy w rzekę ...niezły stress

aparaty poszedł na ułamek sekundy pod wodę z zakręconym Flektogonem 35mm (spadalem ze skarpy więc nie miałem mozliwości manewrowania "sobą" ...)

Wszystko jest ok jako ze zachowałem się bardzo przytomnie woda dostała sie tylko w okolice bagnetu ora odrobinę w inne miejsca ... po wysuszeniu wszysko jest ok

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

moja 350 też sobie popływać chciała. Niby po wysuszeniu było ok, wszystko działało poprawnie (poza obiektywem) ale i tak wolałem wysłać na Żytnią gdzie wyczyścili i sprawdzili czy nie ma na elektronice śladów wody które w następstwie mogłyby spowodować korozję a potem zgon aparatu
    Sprawdzili, przy okazji naprawili podnoszenie lampy i ciężko chodzący spust
    aparat do dziś działa Obiektyw niby działa ale tak jakby nie działał (28-105 USM I wersja)
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów