Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Trudny wybor wsrod SIGMY

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Mam sigmę 18-50/f2.8 i powiem, że na początku bardzo denerwowało mnie to, że prz yświetle f2.8 dużo zdjęć było nie trafionych - szczególnie w trudniejszych warunkach oświetleniowych. To jednak było jak miałem 350d po wymianie aparatu na 400d zauważyłem bardzo dużą poprawę. Pewnie canon 17-55/f2.8 i tak radzi sobie dużo lepiej w tej kwestii, ale ta cena...fiu, fiu Ty na 300d będziesz miał podobny problem ze względu na jakość środkowego punktu AF-a zarówno z sigmą 18-50/f2.8 jak i tamronem 17-50/f2.8. Mimo to polecam tą sigmę jako szkło dla amatora - zakres ogniskowych i stałe światło f2.8 dają na prawdę duże możliwości. JEśli chodzi o porównanie z tamronem ma lepsze wykonanie i serwis, tamron z koleii z tego co piszą i jak testują trochę lepszą jakość optyczną.
    Natomiast jeśli chodzi o obiektyw do fotografowania deski i bmx to chyba podstawowy szkłem z tego co widzę w różnych galeriach jest "rybie oko" np. tokina. Jeśli miałbym fotografować głównie taką tematykę to zostawiłbym kita i starał się kupić tą tokinę.
    Tylko i wyłącznie tak to widzę: http://www.flickr.com/photos/muler/1490402303/sizes/o/
    Ostatnio edytowane przez jinks ; 03-03-2008 o 16:54
    Miłego dnia
    moja www

Uprawnienia umieszczania postów