Póki co to mi się czasami uda coś bezpłatnie wcisnąć do publikacji... no ale od czegoś trzeba zacząć :-)
Paliki są nieodłącznym elementem karkonoskiego krajobrazu, można fotografować tak aby je ominąć, ale zdjęcia stają się przez to mniej charakterystyczne.
Nie wiem co byś chciała to lepiej naświetlać, bo to zdjęcie zostało zrobione po zmroku i pierwszy plan był już całkowicie ciemny. Oczywiście mógłbym mocniej skontrować niebo połówką i dłużej naświetlać, ale wtedy uzyskany efekt nie oddawał by charakteru tej pory dnia.Na drugim - za dużo mi góry i lewej strony - jest bardzo jasna i pominięcie jej chyba by pozwoliło na lepsze naświetlenie całości kadru.
Robiłem takie wielokrotnie, ale podobają mi się mniej :-)4 i 5 - ładne światło. A nie kusił Cię węższy kadr z zamrożonymi świerkami w roli głównej?
I otrzymasz wtedy typowa widokówkę ze Śnieżką w roli głównej, jakich na straganach są dziesiątki :-) Może to i ładne, ale mnie się opatrzyło, więc takich już w necie nie pokazuję :-)6 ...a - wymądrzając się - dodam, że popróbowałabym wyjść za te tyczki i złapać górkę węższym kątem, tak żeby na niebie mieć prawie wyłącznie granat...
Fakt, mogłem wyszopować... ale jakoś nie lubię tego robić :-)7 - bardzo mi się podoba, bajkowe - jedynie to "coś" w PD odciąga wzrok...