Cytat Zamieszczone przez slawek2b Zobacz posta
myślałem właśnie o kasie, która daje niezależność w decydowaniu o czasie ;-) ale jeśli Ci się uda kiedyś sprzedawać, tak jak Fatallemu, numerowane odbitki po pare tys$... :-)
Póki co to mi się czasami uda coś bezpłatnie wcisnąć do publikacji... no ale od czegoś trzeba zacząć :-)
Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
To i ja wtrące amatorskie trzy grosze
Pierwsze ładne, najbardziej mi się podoba, chociaż nie leży mi ten kijaszek po prawej - za blisko krawędzi i raczej bym go ominęła, podchodząc parę kroków do świerczków po prawej i biorąc je na pierwszy plan.
Paliki są nieodłącznym elementem karkonoskiego krajobrazu, można fotografować tak aby je ominąć, ale zdjęcia stają się przez to mniej charakterystyczne.
Na drugim - za dużo mi góry i lewej strony - jest bardzo jasna i pominięcie jej chyba by pozwoliło na lepsze naświetlenie całości kadru.
Nie wiem co byś chciała to lepiej naświetlać, bo to zdjęcie zostało zrobione po zmroku i pierwszy plan był już całkowicie ciemny. Oczywiście mógłbym mocniej skontrować niebo połówką i dłużej naświetlać, ale wtedy uzyskany efekt nie oddawał by charakteru tej pory dnia.
4 i 5 - ładne światło. A nie kusił Cię węższy kadr z zamrożonymi świerkami w roli głównej?
Robiłem takie wielokrotnie, ale podobają mi się mniej :-)
6 ...a - wymądrzając się - dodam, że popróbowałabym wyjść za te tyczki i złapać górkę węższym kątem, tak żeby na niebie mieć prawie wyłącznie granat...
I otrzymasz wtedy typowa widokówkę ze Śnieżką w roli głównej, jakich na straganach są dziesiątki :-) Może to i ładne, ale mnie się opatrzyło, więc takich już w necie nie pokazuję :-)
7 - bardzo mi się podoba, bajkowe - jedynie to "coś" w PD odciąga wzrok...
Fakt, mogłem wyszopować... ale jakoś nie lubię tego robić :-)