Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Nowy grip do 40d....

gniezniok
    Guest

Domyślnie Nowy grip do 40d....

Witam
    Czy jest juz moze nowy grip do 40-tki? Slyszalem ze na dniach ma byc w sklepach i jestem ciekaw jak wyglada, pasuje etc...
    Ten stary jak dobrze pamietam byl jeszcze od 20d i nie leżal rewelacyjnie. Macie moze jakies fotki?
    Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nowy to BG-E2N i jest wszędzie dostępny.
    Nawet tanio jest teraz na Allegro: http://www.allegro.pl/item318372929_...ip_bg_e2n.html
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Chyba coś koledze się pomyliło.
    Wyszedł nowy grip który pasuje do 20D, 30D i 40D, a jest nim BG-E2n (uszczelniony).
    Nie przypominam sobie, żeby oryginał jakoś "nie leżał rewelacyjnie" , natomiast co do zamienników Delty mam swoje zdanie (co do tych pierwszych i ostatnio wyprodukowanych) i na 30D rusza się po mocnym dokręceniu (sprawdziłem sam), a na 40D leży idealnie (sugestia sprzedawcy - nie sprawdzałem).

gniezniok
    Guest

Domyślnie

OK, dzieki wielkie...
    Rzeczywiscie nieco chyba żle zinterpretowalem to co uslyszalem od sprzedawcy w sklepie i pomyslalem ze wypuscili moze cos zmodyfikowanego a jak widze jest identyczny plus uszczelki
    Co do kwestii spójności z body mialem na mysli ze moim skromnym zdaniem nie jest on idealnie skomponowany gdyz ogladalem dla porownania nikona d300 z gripem i lezy perfekcyjnie i w zasadzie calośc nie rozni sie od D3
    Tutaj jakby nieco gorzej to wyglada

Uprawnienia umieszczania postów