Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: zaschnięte krople deszczu na obiektywie ?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

najfajniej założyć choćby HOYA HMC lub SUPER ... wydatek 100 to nie aż tak wiele (Hondy nie zatankujesz za tyle), a jak się nawet czyszczenie nie powiedzie to mniejszy wydatek niż nowe szkło.
    Mam też jakiś tandetny zestawik do czyszczenia + grucha + gratis - ściera z Lowepro (dali jak torbę kupowałem) + odkażona paszcza.

A właśnie jak sądzicie czy takie tarcie wyciera bardzo powłoki z UVki?
    Pozdrawiam wszystkich

30D + BGE2 + 24 - 105 L + KIT + 580 EX II + Lowepro Pro Mag 2 AW + inne gratki.

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cukier Zobacz posta
    najfajniej założyć choćby HOYA HMC lub SUPER ... wydatek 100 to nie aż tak wiele (Hondy nie zatankujesz za tyle), a jak się nawet czyszczenie nie powiedzie to mniejszy wydatek niż nowe szkło.
    Mam też jakiś tandetny zestawik do czyszczenia + grucha + gratis - ściera z Lowepro (dali jak torbę kupowałem) + odkażona paszcza.

A właśnie jak sądzicie czy takie tarcie wyciera bardzo powłoki z UVki?

nie , niewyciera

Wszyscy pro-fotografowie używają pro-rękawa od koszuli, pro-ludwika i pro-chucha paszczowego do czyszczenia optyki. Nie żartuje :-P

BTW,Jak jest się nieostrożnym to można zarysować obiektyw sciągając z niego dekielek :wink:
    Ostatnio edytowane przez MateuszZ. ; 04-03-2008 o 03:45

Dopiero zaczyna Awatar krzys_jg
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

E! to przecież nie pupcia niemowlęcia Tamron nie eLka, no ale dobrze, że każdy szanuje to co ma. Ja wycieram tym, co mam pod ręką, najczęściej kawałek bawełnianej koszulki. Czasem w domu chuchnę, przelecę mikrofibrą, jak na razie nie ma rys itp. Po co jakieś wydziwiania, cuda na kiju, przecież do tego jest obiektyw, żeby focić i to w różnych warunkach. Zresztą jak tak patrzę to Ci co mają eLe to się z nimi nie pieszczą (no może dlatego że ich stać ) A wiadomo każda Uv-ka obniża jakość, no chyba że te super z wieloma powłokami za 300zł (wtedy bardziej obawiał się o ten filtr Zapewne łatwiej zarysować go niż przednią soczewkę obiektywu. Tak jak mówi MateuszZ. własnego dekieleka bardziej bym się bał jak coś ;-)

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzys_jg Zobacz posta
    własnego dekieleka bardziej bym się bał jak coś ;-)
    dlatego prosty wybór, nie zakładam ich wcale, oprócz tych bagnetowych
    pucha i grucha

Uprawnienia umieszczania postów