Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: 85/1.2 L vs 135/2.0L (portret) ?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

kokosp - witam kumpla!

Qurcze ale cie wywiało odezwij się do mnie na priva widzę że zmieniłeś bastion na Poznań a boje o 135mm pamiętam, wycieczka do Kalisza i odbiór szkiełek od michalmaga przy salonie forda hehe tyle tablic samochodowych to w zyciu nie sfociłem, co do 35L ciężka sprawa ja walczyłem ze swoją w minionty piątek w Berlinie, szkoda że się nie zgadaliśmy bo moja będzie we wtorek do odbioru ale z kumpla sztuką nie poszło najlepiej i odrazu powiedzieli że nie da się zrobić obyś tylko na żytnią nie wysyłał....walnij do mnie priva trzeba się spotkać

Co do pytania o poprawnośc 135L to ja również miałem z tym problemy, z tego co pamietam wini również miał do czynienia z niezle upośledzoną sztuką, ja koniec koncu swoje poprawne szkło kupiłem używane...to był rok 2006.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 02-03-2008 o 23:17

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

...kurde jutro odbieram 135 nawet mnie nie straszcie tym bf...chyba nie będę dzisiaj spał....
    CANON...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    ...kurde jutro odbieram 135 nawet mnie nie straszcie tym bf...chyba nie będę dzisiaj spał....
    135 i 70-200/4l is to moje dwa najostrzejsze szkła. są poprostu niesamowite. myśle ze nie ma sie co martwić. możesz spać spokojnie.

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    135 i 70-200/4l is to moje dwa najostrzejsze szkła. są poprostu niesamowite. myśle ze nie ma sie co martwić. możesz spać spokojnie.
    no i odebrałem ff/bf nie stwierdzam (zrobiłem głupi test na linijkę, ostrość jest wewnątrz punktu - kwadratu- przy powiększeniu w zoombrowzerze 100%)
    seria z 2007 (VU10..) ostrość .....porównanie do 24-70 - nie ma sensu na korzyść oczywście stałki
    co do sedna wątku to wybrałem 135L zamiast 85L ponieważ jest znacząco tańsza, przy af 5D będzie to sprawniejszy tandem, jakość - nie mam porównania, w każdym razie na f2 jest cudownie...kolejne szkiełko w dół ...chyba 50L (ponoć podobna pod kilkoma względami do 85L) i 24 lub 35L zamiast tych dwu...ale to tamat na kolejne wątki
    CANON...

Domyślnie

ktoś na 5D i 85L może mi w napisać czy zdarzają mu się w tej kombinacji "pudła" co jakiś czas? znalalzem taka informację

Natomiast jest jedna rzecz i tu warto uwazac, ze 5D lubi nie trafiac przy tym obiektywie (ponoc 1D mk3 radzi sobie znacznie lepiej, ponoc ok 80-90% trafien).
    i nawet skłaniam się by ja potwierdzić
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mam obydwa szkła, są zupełnie inne. gdybym definitywnie miał zostawić sobie jedno, byłoby to 85 L, jest dla mnie praktyczniejsze, jaśniejsze, niesamowicie ostre, powolne, ale znośnie. z tym, że jak napisał Cichy - warto/trezba miec obydwa. 135 jest również niesamowite
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    IMO - 135L to lepsze szkiełko
    ?

lepsze do czego? ;-)

myślę, że prędzej zastąpie 135 85tką, niż odwrotnie
    Ostatnio edytowane przez habakuk ; 10-03-2008 o 12:40 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    Święta racja, do tej pory moim sztandarowym szkłem była 135, ale odkąd mam 85 L jakoś rzadziej szukam sobie okazji do podpinania 135 ...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    IMO - 135L to lepsze szkiełko. i do tego tańsze - można do zbierać potem na 50L
    lepsze do czego? ;-)

Adam - chyba mi nie powiesz że lepiej mi się robi 135tką niż 85tką napisałem że w mojej opinii, dlatego że ta ogniskowa mi nie leży i dlatego że 135tka jest szybsza, mniejsza, mniej aberuje i jest tańsza. i mi się nią lepiej robi więc IMO jest lepsza.

edit: mam nadzieję Adam, że nie odwołujesz tego co kiedyś powiedziałeś, mianowicie tego że jak będę przy okazji w Krk to będzie można sobie zobaczyć Twoje 50L. właśnie przymierzam się do zakupu i żeby do końca się przekonać do zakupu, to chętnie bym nim kilka fotek zrobił
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 10-03-2008 o 22:50
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slouON Zobacz posta
    ktoś na 5D i 85L może mi w napisać czy zdarzają mu się w tej kombinacji "pudła" co jakiś czas? znalalzem taka informację

Natomiast jest jedna rzecz i tu warto uwazac, ze 5D lubi nie trafiac przy tym obiektywie (ponoc 1D mk3 radzi sobie znacznie lepiej, ponoc ok 80-90% trafien).
    i nawet skłaniam się by ja potwierdzić
    a ja sie przypomnę
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów