Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: [Trójmiasto] Plener Czarnobyl (5-8 kwietnia)

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

transport własny czy zorganizowany ?

jakie koszty, około ?

Początki nałogu

Domyślnie

Panowie

Zalecam ostrożność w dobieraniu "firmy" organizującej takie wycieczki. Jeszcze w grudniu mieliśmy tutaj Irlandczyka który tylko po to przyleciał do Kijowa żeby odwiedzić Czarnobyl, i dzień przed planowaną wycieczką, kiedy udało mu się wreszcie dodzwonić do człowieka organizującego całe przedsięwzięcie (bo po wpłacie zaliczki w wysokości 50$ kontakt mailowy mocno zwolnił tempo), został poinformowany że wycieczki jednak nie będzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517
    A tak na serio to przez jakie miasta planujecie jechac, moze po drodze mozna się dosiąść ?
    Jedziemy przez Warszawę, Chełm - można będzie się dosiąść po drodze - jeśli to faktycznie będzie po drodze. Jeśli jesteś poważnie zainteresowany to najlepiej napisz bądź zadzwoń na kontakt podany w pierwszym poście.

Cytat Zamieszczone przez rene
    Zalecam ostrożność w dobieraniu "firmy" organizującej takie wycieczki. Jeszcze w grudniu mieliśmy tutaj Irlandczyka który tylko po to przyleciał do Kijowa żeby odwiedzić Czarnobyl, i dzień przed planowaną wycieczką, kiedy udało mu się wreszcie dodzwonić do człowieka organizującego całe przedsięwzięcie (bo po wpłacie zaliczki w wysokości 50$ kontakt mailowy mocno zwolnił tempo), został poinformowany że wycieczki jednak nie będzie.
    Rene, możesz podzielić się informacją co to była za "firma" ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrusb Zobacz posta
    Tutaj galeria Polaków, którzy odwiedzili Prypeć:

http://www.opuszczone.com/galerie/uk_prypec/index.php
    komentowaliśmy to już dosyć dawno na forum. Niestety część wyciskających łzy katastroficznych scenerii została zbudowana przez fotografujących. Laleczki na masce gazowej dodają dramaturgii, tyle że reportaż to nierzetelny.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Pomysł wydaje się ciekawy i pomyślę czy mam szansę się wybrać.
    Do kiedy trzeba zgłaszać akces?
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Również tak jak kolega powyżej, interesuję się dołączeniem do wyprawy dość poważnie.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

bavool
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich.

Jako, że jest spora grupa zainteresowanych, postanowiłem się zalogować. Wyjazd planuję z grubsza od dwóch lat, ale ostatnio tyle ciekawych miejsc mi się nawarstwiło do zwiedzenia, że postanowiłem zacząć realizować plany z grupą dobrych przyjaciół.

Zgłaszać się należy do...dzisiaj, ale ze względu na to, że nie ma pełnej listy uczestnictwa wyjazd może zostanie przełożony o tydzień.

Najważniejsze informacje:

Wyjazd w sobotę 05.04.2008, albo 12.04.2008 (bardziej realny), z Gdańska, przez Ostródę, Warszawę, Chełm, przejście graniczne w Dorohusku, dojazd do Kijowa w niedzielę koło południa, zgłoszenie się w hotelu, zwiedzanie miasta.
    Poniedziałek rano wyjazd do Pripyatu i Czenobyla wycieczką organizowaną przez Kijowskie biuro podróży. Powrót około godziny 18, posiłek, wyjazd do Polski. Wtorek koło południa będziemy w Gdańsku.

Jeśli jesteś spoza trójmiasta - żaden problem. Zgarniemy Cię po drodze, musisz tylko dojechać do miasta przejazdowego, umówimy się na godzinę i tam spotkamy.

Koszty:

Wyjazd do Zony - $130
    Dojazd samochodem do Kijowa - 250 - 280 zł
    Nocleg - $30-40

Co wziąć?

- aparat (canona oczywiście )
    - statyw - przyda się
    - ciuchy na wyrzucenie(ja ich w swoim aucie nie wiozę w drodze powrotnej )
    - paszport

Wizy są zbędne, dobrze jest jeszcze jeden dokument tożsamości.

Nie jestem pośrednikiem, który chce zarobić, tylko maniakiem, który lubi nietypowe wyjazdy, podaje Wam normalne ceny i nie doliczam tu prowizji, a informacja o wyjeździe jest z oczywistego względu - więcej osób - taniej.

Jeżeli macie jakiekolwiek pytania, wątpliwości, boicie się o zdrowie, nie wiecie czy wziąć lakierki, czy buty górskie - słowem - z największą bzdurą możecie do mnie napisać/zadzwonić, chociaż preferuję rozmowę tel. Jestem dostępny od 8 rano, do późnego wieczora. Do północy na pewno. Maila nie zawsze odbieram, ale staram się na bieżąco.

Wiele osób twierdzi, że to szalony pomysł i bardzo niebezpieczny. Jestem pewien, że trzymając się wyznaczonych przez przewodnika reguł, można być naprawdę spokojnym.
    Ale nie dam za nikogo głowy, kto pójdzie do "czerwonego lasu" na grzyby, albo zabrać ze sobą zdjęcia z pyłem radioaktywnym...

Na miejscu pracuje grupa kilku tysięcy osób - żyją, jeżdżą tysiące turystów, przewodnicy... Nie lękajcie się!

pozdrawiam
    Adam

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Strasznie fajna sprawa, ale raczej nie przejdzie. Coz, poczekam jeszcze pare lat na cos takiego

Domyślnie

cena transportu obejmuje obie strony czy tylko w tamta ?:P
    Wtepnie sie pisze ... wszystko zalezy od tego czy wreszcie dostane wyplate za zalegle 2 miechy :/

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bavool Zobacz posta
    Koszty:

Wyjazd do Zony - $130
    Dojazd samochodem do Kijowa - 250 - 280 zł
    Nocleg - $30-40

Co wziąć? (...)
    Nie zaszkodzi kilka/kilkanaście banknotów 5 dolarowych, na wypadek gdyby ukraińskiej drogówce nie spodobał się kolor nadwozia

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów