Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
może jeszcze 10 emotków... nie wiem jak miarodajne były testy autora tematu (powtarzalność etc), ale przykro słyszeć o tym. Jestem w stanie zrozumieć że canon ma jakąś tam cieńką kontrolę jakości tańszych obiektywów... ale eLek? To tak jak byś szedł do salonu mercedesa, wybrał np SLRa za 500tysięcy, i musiał przyjść ze swoim mechanikiem bo mogą Ci sprzedać auto z wadą silnika.
Kierując sie Twoją analogią, to powinieneś raczej przyjść z tapicerem, żeby sprawdził, czy wszystkie szwy na tylnym siedzeniu są dokładnie i równo położone. Albo czy tapicerka w bagażniku pod zapasowym kołem się nie marszczy. Każdy ma swoje zboczenia, ci od samochodów również.

Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
Czytając ten wątek, można aż przestraszyć się kupowania szkieł ... Tylko skąd wiadomo, czy te 3 egzemplarze nie były "cienkie" i wybierałeś spośród 3 słabych szkieł.. :P
Z wątku wynika również, że sprzedaż wysyłkowa odpada zupełnie
Wszystkie 3 szkła były bardzo dobre (pomijając to wadliwe). Gdybym nie miał możliwości porównania, to wziąłbym pierwsze z brzegu i miałbym świetny egzemplarz. Sęk w tym, że są dość drobne, ale jednak różnice. Czy będzie je widać w codziennej pracy, to nie wiem, ale zawsze miło jest mieć świadomość, że zrobiło się wszystko żeby dysponować najlepszym sprzętem.

A sprzedaż wysyłkowa? Na forum jest sprzedawca, którego największym kapitałem jest nasze zaufanie. U niego bym kupił wysyłkowo.