Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Dokładnie testujcie szkła przed zakupem

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    To nie tak. Szansa na znalezienie wady w mercach zależy tylko od tego, jak bardzo się na nich znasz oraz od tego ile egzemplarzy masz do porównania.
    Niestety w mercu masz do wyboru tylko ten jeden jedyny egzemplarz, który Ci przygotowano, w dodatku nie zawsze dokładnie taki, jaki zamawiałeś.

Ja nawet nie będę pytał, czy znalazłbyś wady w mercach. A czy potrafiłbyś je odnaleźć w obiektywach, odpowiedz sobie sam.
    jeśli sprzedaliby mi auto z przeciekającą chłodnicą, czy zakleszczającym się ręcznym to napewno w końcu zdałbym sobie z tego sprawę. Aberrację, czy np BF na pewno też bym z czasem zobaczył. Jeśli zdecydowałbym się kupić eLkę to już za sam fakt ile PLNów płacę firmie, chciałbym mieć ten komfort, że nie wypuszczają gorszych i lepszych sztuk na rynek i nie musze bawić się w szukanie dobrej sztuki.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Wyroby techniczne tak złożone jak obiektyw (mechanika + optyka + elektronika) różnią się parametrami. Każdy system kontroli powinien eliminować egzemplarze nie spełniajace kryteriów jakościowych, które zresztą nie są znane kupującym. Nie jest mi znany system Kontroli Jakości nastawiony na eliminowanie egzemplarzy istotnie przekraczających in plus te kryteria. Zawsze będą na rynku lepsze i gorsze egzemplarze, problem w tym czy rzeczywiście nie wypuszczono do sprzedaży tych nie spełniających kryteriów jakościowych. Jak się uda wybrać najlepszy egzemplarz spośród tych dobrych to super.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uprawnienia umieszczania postów