Trzy ogniskowe przy f/2.8. 24, ok.50 i 70mm. Zawsze mierzyłem w wizytówkę przy świetle dziennym. Przy dwóch szkłach (tym z BF i AC wychodziłem jeszcze na zewnątrz pstrykając krzaki dla pewności). Zdjęcia z podparcia, czasy ok. 1/200 przy ISO 200. Oglądane na ekranie laptopa z cristal brite (to chyba najsłabsze ogniwo), ale później weryfikowane na dobrym EIZO.
Ostrość na wizytówce można ocenić bardzo dokładnie. AC też. Oczywiście ryzykowałem, ze może mieć skoszoną geometrię, ale na szczęście się udało. W warunkach sklepowych nic więcej i tak nie można zrobić.
Aha, testowo sprawdziliśmy w tych warunkach d3 z nowym 24-70 i dzięki temu mieliśmy dodatkowy punkt odniesienia.
Wykombinowałem jeszcze coś takiego, że testy robiłem na bardziej wymagającej puszce, niż będzie w rzeczywiście podłączana w pracy. Jak na 5D było idealnie, to na reporterskiej 1ce nie będzie gorzej.
Chyba tylko jednemu poza handlem chce sie pomagać innym opisując swoje doświadczenia ze sprzętem na forum. Mimo, ze sam miałem z nim przyjemność tylko telefonicznie, to jednak ufam takim ludziom.
Kiedyś, w innym miejscu znałem podobnego handlującego z Łodzi. Nigdy się na nim nie przejechałem, a zostawiłem u niego na przestrzeni lat kilkadziesiąt tysięcy.