Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: [kamilos] Fashion + Photoshop

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    ta krytyka to taki standarcik przewalony z innych postów Jak już krytykujesz a masz do tego prawo i umiesz robić zdjęcia to rozwiń swoją krytyką pisząc coś bardziej konstruktywnego, coś co pozwoli autorowi robić zdjęcia lepsze i które będą ci się podobały. Napisz na czym polega bałagan w kadrze co byś wywalił, jakie to są te istotnerzeczy, szczegóły itp. Rozwiń ostatnią myśl odnośnie aranżacji i obserwacji.
    to nie krytyka przewalona z innych postów, tylko moje zdanie nt zdjęć kamilosa, które skonstruowałam wg mnie dostatecznie czytelnie.

kamilos, obserwuj każdą modelkę z osobna, poznaj jej mimikę, grymasy, ruchy, jakieś charakterystyczne gesty, pozy które przybiera. bo kazać komuś coś zrobić to zawsze można, ale nie każdy sobie z tym poradzi.

17 - po co ma okulary pp? przecież jest mokro i pochmurno. sama poza dziewczyny też wg mnie mało atrakcyjna konkretnie dla niej - nito uśmiech na twarzy, wypięty brzuch, no i te ręce we włosach... długo tak musiała stać? ma barierkę za sobą, można było to wykorzystać. a tak - trochę jakbyś zapędził dziewczynę w kozi róg i kazał jej stanąć wyzywająco

18 - wiata w tle mi przeszkadza, chyba można było odejść na tyle, by jej uniknąć. grymas może i charakterystyczny dla tej dziewczyny, ale czy korzystny - wątpię. bokeh z samochodem - na nie.

19 - może i ok. ale czuje się napięcie pozy. myślę, że lepiej by było z wyciagniętymi a nie zgiętymi w kolanach nogami. skoro tło jest jakie jest, to większa GO.

20 - ściąga czy zakłada kaptur? ale w sumie ok.
    Ostatnio edytowane przez dickory dare ; 17-04-2008 o 19:28

Coś już napisał Awatar kamilos
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

2 nowe portrety. jakie opinie tym razem?

22.

23.

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

tak na biegu ad2.
    po pierwszym spojrzeniu na zdjęcie pomyślałem wapir
    te białe odbicia w okularach masakra!
    na czole widać trochę PS - niedokładnie wyblurowane,
    palce też po blurze i tak ogolnie to ponoć pokazuje się całą dłoń żeby było wiadomo czyja to ręka - nie zawsze to jest takie oczywiste

widac postepy
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

widzę że ludzie coraz bardziej doszukują się takich detali że szok,
    normalnie spece od mody i wizarzu a najfajniejsze jest to że krytykę piszą osoby które same zbyt wiele portretu nie pokazały. Van gdzie jesteś ?

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

1057, bijesz do mnie? chyba każdy ma prawo powiedzieć co mu się nie podoba a co się podoba. Krytycy filmowi też nie nakręcili filmu ale się o nich wypowiadają
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Domyślnie

Czepiacie się jak w "Tańcu z Gwiazdami". Gość robi naprawde fajne rzeczy.
    Pozdrawiam Wszystkich

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

odswiezam watek. dwie wybrane fotki z sesji z czerwca. opinie mile widziane

24.

25.

Kamil

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Podoba mi się głębia .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

co sądzicie o tych oczach?

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

22 mi sie podoba, chociaż jest trochę takie... okładkowe. Niemniej czerń i biel - w zestawieniu z karnacją i urodą dziewczyny - dają estetyczny efekt. Zwróć uwagę na makijaż, przy takim ujęciu musi być idealny, a na jej prawym oku jest trochę nierówny.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów